Робимо весну «смачною і корисною»

Весна — складний період, коли ми потребуємо додаткових вітамінах. І щоб потрібні мікроелементи надходили з кожним прийманням їжі, варто трохи скорегувати свій раціон.
Вітамінні салати
Вітаміни можна «добувати» не тільки з сезонних свіжих овочів, фруктів і ягід, хоча ніхто не сперечається, що саме вони найбільш корисні для здоров’я.
Навесні не забувайте про найпопулярніші «всесезонні» продукти — капусту і моркву, які ідеально підійдуть для приготування чудового вітамінного салату.
Крім великої кількості вітамінів в цих продуктах багато клітковини, корисної для шлунка і кишечника, — за допомогою рослинних волокон організм позбавляється від токсинів.

Правильні жири
Без жирів навесні нікуди. І оливкова олія, мабуть, найкраща заправка для легких закусок. Вона містить вітаміни А, D, Е, К. Крім того, в салати можна додати авокадо — джерело ефірних олій, вітамінів груп B, Е і F, цинку і селену.
Ці елементи сприяють здоров’ю печінки, відмінному стану шкіри й волоссю, перешкоджають запальним процесам.
Пророщені вітаміни
Проростки й зародки пшениці — відмінне джерело вітамінів. Вони корисні для серця і мозку через високий вміст в них магнію, амінокислот, вітамінів С і Е. Додавайте проростки пшениці в йогурт, проростки редиски й гірчиці — в салат або їжте окремо як корисну закуску.

Мед і імбир
Щоб зміцнити свій імунітет в прохолодні весняні дні, рекомендуємо пити імбирний напій. Приготувати його легко: просто натріть корінь імбиру або поріжте його на слайси, після чого заваріть на 5-10 хвилин в окропі. Ароматний напій добре поєднується з лимоном і медом і підтримує роботу шлунково-кишкового тракту, серцевої й дихальних систем.
Вітамін С
Вітамін С міститься не тільки у звичних нам цитрусових (особливо багато його в грейпфруті й лимоні), але також в ківі й ананасі. Регулярне вживання цих фруктів дозволить тримати себе в формі. Вітамін С сприяє зміцненню стінок судин і, відповідно, нормальному тиску.

Читайте також: Їжа vs аптека: де найкраще брати вітаміни