Волоські горіхи, покупка, зберігання і застосування

Волоські горіхи дуже популярні й універсальні в застосуванні. Незрілі зелені горіхи з молочною м’якоттю консервують в маринадах. Але набагато більшою популярністю користуються повністю дозрілі плоди горіхів, які використовують як в сушеному, так і в свіжому вигляді. Ядро горіха вкрите коричневою шкіркою і зовні схоже на людський мозок.
Волоські горіхи злегка гіркуваті на смак. Їх вживають в їжу в сирому вигляді, а також у складі різноманітних страв – як солодких, так і солоних. Особливо гарні ці горіхи в випічці.
Коли можна їх купити?
Волоські горіхи в шкаралупі можна купити тільки в зимові місяці, з грудня по лютий, без шкаралупи – круглий рік.
Як вибрати кращі?
Якщо ви купуєте горіхи в шкаралупі, дивіться, щоб вона була рівною, щільною і без пошкоджень.
Застосування волоських горіхів в кулінарії
Колоти волоські горіхи можна за допомогою спеціальних пристосувань. Як правило, більшість з них дозволяють стискати горіх до тих пір, поки він не розколеться. Важливо під час цього процесу не пошкодити ядро.
Горіхи можна їсти в свіжому вигляді, а можна запекти. В останньому випадку їх слід викласти на деко в один шар і запікати в духовці на середньому вогні протягом 10-12 хвилин. Горіхи вважаються готовими, якщо їх ядра придбали золотистий колір. Такого ж ефекту можна досягти, якщо горіхи просто обсмажити на сковороді. Вогонь при цьому так само слід зробити середнім. В цьому випадку горіхи треба постійно помішувати, щоб вони обсмажилися рівномірно і не обгоріли. Після приготування ядра горіхів можна залишити цілими або порубати ножем.
Волоські горіхи добре додавати в салати, особливо якщо в їх склад входять яблука, селера, родзинки або мюслі. Їх використовують при приготуванні тортів, печива і пирогів, а також їдять у свіжому вигляді. При необхідності волоські горіхи можна замінити горіхами пекан.
Зберігання
Нелущені горіхи, або в шкаралупі, треба зберігати в герметичному контейнері в холодному і темному місці. При зберіганні подібним чином вони зберігаються свіжими протягом 3 місяців. Очищені горіхи також слід зберігати в герметичному контейнері в холодильнику. У такому випадку термін їх придатності продовжується до 6 місяців.