Кулінарна енциклопедіяРиба та морепродукти

Сашимі, поради щодо вибору і приготування риби

Сашимі – це блюдо, яке готують зі свіжої, сирої риби, порізаної дуже тонкими скибочками. Це традиційне японське блюдо зазвичай подають з дайконом, маринованим імбиром, васабі й соєвим соусом.

Через те, що риба вживається в їжу сирою, вона повинна бути дуже свіжою і дуже високої якості. У деяких японських ресторанах живу рибу тримають в акваріумах, виловлюють при відвідувачах і відразу ж використовують при приготуванні страв. Сашимі готуються висококваліфікованими кухарями, що досконало володіють мистецтвом нарізки різних видів риби. Втім, сашимі можна приготувати й самостійно. При цьому треба пам’ятати, що риба повинна бути неодмінно свіжою та оброблятися відповідним чином.

Як купувати рибу для сашимі?

Якщо ви збираєтеся приготувати це японське блюдо дома, купуйте рибу тільки у тих, кому ви довіряєте, і у кого без сумніву вона буде найсвіжішою. При купівлі риби звертайте увагу на її луску. Вона повинна бути гладкою, без пошкоджень, блискучою і, можливо, вологою, але не склизькою. Очі риби повинні бути ясними, зябра – червоними або рожевими, плоть твердою, а хвіст – жорстким. Філе риби повинно бути щільним на дотик і виглядати акуратним, з рівними, а не рваними краями.

Приготування

Рибу після покупки треба тримати в холодильнику. Обробляти її треба в холодному приміщенні і холодними руками. Тому, перш ніж вийняти її з холодильника, потримайте руки пару хвилин під струменем холодної води. Обробляти рибу треба дуже швидко, а після того, як ви відрізали потрібну для себе кількість, решту відразу потрібно прибрати в холодильник. Сашимі зі свіжої риби треба вжити в їжу протягом 4 годин. Найкраще для сашимі підходять тунець, сібас, барабулька, палтус, лосось і морський лящ. Можна використовувати й морепродукти. До їх числа відносяться морський гребінець, омари, кальмари й восьминоги.

Зберігання

Після покупки свіжу рибу покладіть в холодильник. Скористаєтесь нею в їжу в той же день.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close