Кулінарна енциклопедіяМакаронні вироби

Локшина удон

Товста, біла, стрічкоподібна локшина удон дуже популярна в японській кухні. Вона проводиться шляхом розкочування тіста, що складається з білої пшеничної муки, солі й води. Її можна їсти гарячою або холодною, тому вона є універсальним інгредієнтом для величезної кількості страв: від гарячих супів до холодних салатів.

Локшина удон продається в сирому, ще не приготованому, і сушеному вигляді. В Японії повсюдно продається саме перший варіант.

Приготування

Щоб приготувати удон, треба покласти її в каструлю з киплячою водою і знову довести воду до кипіння. Перемішайте локшину ложкою, додайте в каструлю ще води й знову доведіть її до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть локшину до готовності. Злийте воду з каструлі через друшляк і обдайте локшину холодною водою. Холодну локшину удон добре подавати з кунжутом, свіжим імбиром, сушеними водоростями або васабі. Гаряча дуже смачна з креветками й овочами. Можна додавати локшину в супи, приготовлені в азіатському стилі. У кулінарії удон можна замінити на локшину соба.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close