Локшина удон

Товста, біла, стрічкоподібна локшина удон дуже популярна в японській кухні. Вона проводиться шляхом розкочування тіста, що складається з білої пшеничної муки, солі й води. Її можна їсти гарячою або холодною, тому вона є універсальним інгредієнтом для величезної кількості страв: від гарячих супів до холодних салатів.
Локшина удон продається в сирому, ще не приготованому, і сушеному вигляді. В Японії повсюдно продається саме перший варіант.
Приготування
Щоб приготувати удон, треба покласти її в каструлю з киплячою водою і знову довести воду до кипіння. Перемішайте локшину ложкою, додайте в каструлю ще води й знову доведіть її до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть локшину до готовності. Злийте воду з каструлі через друшляк і обдайте локшину холодною водою. Холодну локшину удон добре подавати з кунжутом, свіжим імбиром, сушеними водоростями або васабі. Гаряча дуже смачна з креветками й овочами. Можна додавати локшину в супи, приготовлені в азіатському стилі. У кулінарії удон можна замінити на локшину соба.