Кулінарна енциклопедіяНапої

Бразильська кава

Бразилія є батьківщиною кави масового виробництва – від дешевого до елітного, яка в свою чергу є однією з кращих у світі еспресо. У Бразилії кавові зерна відокремлюються від м’якоті чотирма різними методами. Не рідкістю є використання їх усіх при переробленні одного врожаю. Бразильська кава виростає не в високогірних районах, чим пояснюється його низька кислотність.

Традиційно в Бразилії зерна кави висушуються на сонці (суха обробка), часто вона має солодкуватий смак з деякими нюансами. Зазвичай латиноамериканську арабіку називають «бурбон». Кращі з її сортів продаються як «Сантос 2». Фактично, Сантос – це ринок кави – порт, через який відбуваються постачання, а цифра «2» означає «високий клас». На кавових етикетках, як правило, вказується: Бразилія – ​​Бурбон – Сантос або Бразилія – ​​Сантос.

При мокрій обробці кавових плодів, смак бразильської кави стає трохи яскравіше. Вважається, що даний спосіб несе ризики: якщо плід піддається гнилі, то зерно вбере в себе смак ферментації, а при заварюванні кави буде мати жорсткий, лікарський присмак. Так, наприклад, горезвісна кава Ріо ​​характерна інтенсивним смаком йоду і дуже популярна в країнах Східної Європи й Близького Сходу.

Кілька років тому уряд Бразилії намагався дерегулювати кавову промисловість, дозволивши великим плантаціям безпосередньо продавати свою каву на світових ринках (без урахування державної сертифікації). Тому, кава, подібна Сантос або Бурбон Сантос, з’являлась на прилавках магазинів безпосередньо від виробників – «fazendas». Назви великих fazendas, які випускають чудову каву, включають: Monte Alegre, Ipanema, Lambari, Daterra, Lagoa, Vereda. Покращена органічна кава виробляє фазенда Cachoeira, ця кава продається під назвою «Blue de Brasil».
Топова бразильська кава вирощується в трьох регіонах, які забезпечують більшу частину продажів:
Могіана – славиться своїм глибоким, багатим червоним ґрунтом і солодкими, округлими кавовими зернами.
Пагорби Сал Мінес – серце бразильської кави.
Плато Серрадо – нова область, найбільш перспективна з точки зору якості кави, оскільки часто тут ясна і суха погода, що сприяє більш ретельної сушки кавового плоду.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close