Кулінарна енциклопедіяМ'ясо і м'ясні вироби

Бекон покупка, зберігання і приготування

Бекон це м’ясо свинини, приготоване одним з двох способів: сухим або вологим. Його продають великим шматком або порізаним на тонкі скибочки. При сухій обробці м’ясо солять і додають ароматизатори. При вологій м’ясо вимочують в розсолі з води й солі. Виробники бекону після вимочування вводять розсіл в м’ясо, щоб зробити його більш важким по вазі й великим за обсягом. При нарізці бекону, приготованого вологим способом, виділяється жовта мутна рідина, і при смаженні це м’ясо не буде таким хрустким, як приготоване сухим способом.

Види бекону

Бекон буває копченим і не копченим. Останній варіант вважається більш корисним для здоров’я, тому, що він м’якше і природніше за кольором. Бекон може бути пісним (м’ясо береться зі спини тварини, воно вважається найкориснішим і дорогим), з прошарками жиру (черевна частина сама жирна і смачна), а також змішаним (і пісним, і жирним в одному шматку). Бекон ніколи не їдять в сирому вигляді.

Як купувати бекон?

Хороший свіжий бекон виглядає рожевим і вологим. Якщо колір м’яса інший, і воно сухе, його купувати не слід. Жир повинен бути білим або кремовим, але не жовтим. Якщо м’ясо неприємно пахне, мокре на дотик, це означає, що воно зіпсувалося, і його купувати не можна.

Зберігання

Бекон треба зберігати в холодильнику таким чином, щоб він не торкався будь-яких продуктів, які вживають в їжу в свіжому вигляді. Терміни зберігання зазвичай вказані на упакуванні, яку треба розкривати тільки тоді, коли ви збираєтеся готувати м’ясо. Якщо бекон залишився після використання, його треба загорнути в харчову плівку або поліетиленовий пакет, а потім покласти в герметичний пластиковий контейнер. Бекон відмінної якості продається в пергаментній упакуванні. При цьому не копчений продукт зберігається 7 днів, копчений 10 днів. Нарізка зберігається 3 дні. Якщо бекон продається у вакуумному упакуванні, він може зберігатися в холодильнику до 2 місяців.

Приготування

Бекон варять або смажать. Півкіло бекону вариться 20 хвилин, а при смаженні приготування порції такого ж розміру займе півгодини. Перед подачею на стіл дайте м’ясу охолонути протягом 15-20 хв. Скибочки бекону можна обсмажувати на грилі або сковороді. Вони готуються швидко, досить 2-3 хвилин обсмажування з кожного боку. Бекон входить в класичний англійський сніданок. З ним готують і інші блюда. М’ясо або рибу загортають в скибочки бекону, після чого обсмажують і їдять так чи ріжуть на шматочки й використовують в приготуванні пасти карбонара з вершковим соусом. Нарізаний маленькими кубиками або смужками бекон додають в гороховий суп, обсмажують і подають з яєчнею. Варений бекон дуже смачний з відвареною картоплею, бобами й соусом з петрушки.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close