Секрети кулінаріїСтатті

9 способів зробити курку ще смачніше

Здавалося б, в приготуванні курки немає нічого складного. Головне правильно вибрати м’ясо і чітко дотримуватися обраної рецептури. Насправді в цьому питанні існує безліч тонкощів. Знання цих нескладних кулінарних хитрощів допоможе вам приготувати соковите й ароматне блюдо з курки незалежно від обраного рецепта.

Ділимося з вами найкориснішими Лайфхаками в приготуванні курки. Скориставшись ними, ви точно подумаєте: “Як же це смачно!”

Не знімайте з курки шкірку

Багато господинь вважають, що залишаючи на частинах курки шкірку, готова страва стає дуже калорійною. З одного боку це, звичайно, так. Але додає страві вона всього лише 20-40 ккал. А ось в плані смакових якостей видалення шкірки приносить великі мінуси. Річ у тому, що саме ця частина птиці допомагає утримувати вологу й аромат в м’ясі. Відповідно курка зі шкіркою виходить більш соковитою, має яскраво виражений смак і аромат.

Тому, якщо ви хочете приготувати ідеальне блюдо, завжди залишайте шкірку на своєму законному місці. А якщо вона вам не до смаку, зняти ви її завжди можете вже після того, як курка буде приготовлена.

Відбивайте м’ясо

При приготуванні сухої частини курячої тушки обов’язково відбивайте м’ясо кулінарним молотком. Така проста кулінарна маніпуляція, по-перше, зробить м’ясо більш м’яким, а по-друге – дозволить йому рівномірно прожаритися. Оскільки куряче філе зазвичай має різну товщину з одного кінця, то процес приготування її буде набагато довше. У той час як тонкий край уже підгорятиме, товстий край курячого філе може мало прожаритися, а іноді й взагалі залишатися сирим.

Нарізайте м’ясо правильно

Цьому питанню багато недосвідчених кулінарів практично не приділяють уваги, що в корені невірно. Курку дуже важливо нарізати правильно і справа тут не тільки в красі й рівномірності шматочків. Неправильно нарізане м’ясо може відбитися на смаку готового блюда, що само по собі зведе нанівець всі ваші старання.

Збираєтеся нарізати куряче філе перед приготуванням? Обов’язково робіть це правильно. Нарізайте курку поперек волокон, а не вздовж. Через розрив жорстких м’язових волокон в м’ясі, блюдо вийде більш м’яким і ніжним.

Додавайте овочі до птаха

З точки зору здорового харчування поєднання курки й овочів вважається ідеальним. Але і в плані смакових якостей така комбінація – просто безпрограшний варіант. Якщо ви хочете запекти в духовці цілу курку, викладіть в глибоке блюдо спочатку овочі, а потім – курку. Так вам точно не доведеться в процесі запікання поливати курку бульйоном, щоб вона не пересихала. В процесі термічної обробки овочі почнуть виділяти сік, який не дасть страві стати сухою. Та й до всього іншого, овочі додадуть курці особливий присмак і аромат, зроблять подачу страви куди більш апетитною і яскравою.

Для цих цілей можна сміливо брати болгарські перці, броколі й цвітну капусту, квасолю та горошок в стручках. А якщо вже дуже хочеться поекспериментувати, начиніть тушку курки овочевою сумішшю. На вечерю ви гарантовано скуштуєте соковите і корисне блюдо.

Спробуйте індійську суміш тандурі

Любите страви по гостріше? Візьміть на замітку рецепт приготування індійської суміші тандурі. Ця пряна суміш дуже популярна в Індії й готується на основі паприки й солі, куркуми й каєннського перцю, кмину та імбиру, коріандру і чорного перцю. Щоб зробити її в домашніх умовах, досить просто змішати та подрібнити в ступці всі інгредієнти. Смак птиці з цією ароматною пряністю розкривається по-новому.

Під час запікання переверніть курку

Відправивши тушку курки в духовку, намагайтеся кілька разів перевертати її в процесі приготування. Тільки так ви зможете гарантовано приготувати соковите й ароматне м’ясо. Така проста хитрість дозволить соку, що міститься в м’ясі, рівномірно розподілитися по всій тушці. Якщо ж цього не робити, то всі соки будуть накопичуватися тільки в нижній частині курки, верхня ж її частина просто стане сухою і несмачною.

Додавайте вино і цитруси

Вино і цитруси – відмінний спосіб надати птаху соковитість і особливий аромат. Перед відправкою в духовку надріжте шкірку тушки й розподіліть кишеньки цедру або гуртки апельсина, лимона або грейпфрута. А на дно форми для запікання налийте трохи сухого білого вина. В процесі термічної обробки гіркота цитрусів і алкоголь з вина вийдуть, а ось фруктові нотки й легка терпкість вина залишаться.

Маринуйте курку в йогурті

Хочете отримати ніжну курку з пікантним смаком? Сміливо замочуйте птицю в йогурті. Такий маринад не потрібно готувати. Просто залийте нарізані шматочки курки натуральним йогуртом без добавок і дайте м’ясу просочитися їм протягом 3 годин. Потім можете запікати птицю в духовці або обсмажувати на сковороді. Результат перевершує будь-які очікування. Курка виходить ароматною, ніжною і дуже соковитою.

Оберніть курку змоченою в олії марлею

Ну яка господиня не мріє добитися хрусткої скоринки? Відповідь цілком очевидна – всі мріють. Рум’яна і хрустка скоринка – половина успіху готового блюда. Якщо ви хочете, щоб ваше блюдо викликало схвальні відгуки, підігрійте в каструлі олію з травами й улюбленими цитрусами. Дістаньте марлю й обмокніть її в воді та потім в отриманому соусі з трав і цитрусів. Решту трави й цитруси викладіть зверху на курку і накрийте все марлею. Залишається просто відправити курку в духовку і дочекатися її приготування.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close