Для фігуриСтатті

7 корисних чаїв, які допоможуть схуднути

Зелений чай – один з найпопулярніших і дієвих напоїв для зниження ваги. Але недавні дослідження довели, що позбутися від зайвих кілограмів можуть допомогти й інші трави, коріння і квіти, які також можна заварювати. Зібрали для вас рецепти 7 суперкорисних чаїв, які неодмінно варто спробувати.

Чай з гібіскуса

Чай з гібіскуса отримують з Гібіскус сабдаріффа, він же – суданська троянда. Це потужний антиоксидант, до того ж не містить кофеїну. Вчені виявили, що регулярне вживання цього чаю допомагає знизити кров’яний тиск – отже, він корисний для людей, які страждають на гіпертонію. Підвищення тиску, як правило, викликає стрес, який збільшує кількість токсинів в організмі, що призводить до запалення. А коли наше тіло знаходиться в стані запалення, воно уповільнює метаболізм жирів, що призводить до збільшення ваги. Так що заварюйте чашечку чаю з гібіскуса і розслабляйтеся.

Інгредієнти:

Вода 400 мілілітрів
Квітки гібіскуса 6 чайних ложок

Приготування:

У невеликій емальованій каструлі довести воду практично до кипіння.
Додати чайну ложку квітів гібіскуса.
Коли вода почне кипіти, зняти каструлю з плити.
Настоювати протягом 5 хвилин, потім розлити по чашках.

Коли його краще пити?

Найкраще пити цей чай за сніданком або між прийманням їжі. Ви можете дозволити собі не сильно концентрований напій перед сном, якщо вам важко заснути.

Важливо! Не випивайте більше ніж три чашки чаю з гібіскуса в день.

Гранатовий чай

Гранатовий чай – це спеціальний чай, заварений з концентрованим гранатовим соком, насінням граната або сушеними квітами граната. Гранати багаті антиоксидантами й володіють антибактеріальними властивостями. До того ж вони здорово прискорюють обмін речовин. А солодкуватий смак цього чаю подарує вам невеличкий перепочинок від звичайних чаїв для схуднення.

Інгредієнти:

Вода 400 мілілітрів
Зелений чай 2 чайні ложки
Подрібнене насіння граната 1 чайна ложка
Висушені квіти граната 1 чайна ложка

Приготування:

В емальованій каструлі довести воду до кипіння і зняти з плити.
Додати зелений чай, подрібнене насіння граната і висушені квіти граната, перемішати
Настоювати під кришкою 4-5 хвилин.
Процідити й розлити по чашках.

Коли його краще пити?

Гранатовий чай можна пити під час сніданку або між прийманням їжі.

Важливо! Не випивайте більше ніж три чашки гранатового чаю в день.

Ромашковий чай

Занепокоєння, депресія і поганий сон, як відомо, безпосередньо пов’язані зі збільшенням ваги. І ось тут як не можна до речі підійде ромашковий чай, який володіє протизапальними, антидепресивними й розслаблюючими властивостями. Вчені виявили, що наявність фенольних сполук в ромашковому чаї роблять його відмінним засобом проти ожиріння. До того ж цей напій допоможе знизити рівень цукру в крові.

Інгредієнти:

Вода 400 мілілітрів
Сушені квітки ромашки 4 чайні ложки

Приготування:

В емальованій каструлі довести воду до кипіння і зняти з плити.
Додати сушені квітки ромашки.
Настоювати під кришкою 4-5 хвилин.
Процідити й розлити по чашках.

Коли його краще пити?

Найкраще пити чай з ромашки перед сном. Можна пити його і протягом дня по буднях, якщо відчуваєте себе пригніченими або напруженими.

Важливо! Можна пити не більше двох чашок ромашкового чаю в день.

Розмариновий чай

Розмарин – популярна ароматична трава, часто використовувана при приготуванні їжі. Але справа не тільки в смаку й ароматі, які він дарує стравам. Дослідження листя й екстракту розмарину показали, що розмарин – це сильний антиоксидант. А чай з нього допомагає впоратися з депресією і негативними емоціями. Як ми вже знаємо, обидві ці властивості стимулюють втрату ваги.

Інгредієнти:

Вода 400 мілілітрів
Висушений розмарин 4 чайні ложки

Приготування:

В емальованій каструлі довести воду до кипіння і зняти з плити.
Додати розмарин.
Настоювати під кришкою 4-5 хвилин. Важливо не перетримати розмарин в окропі, інакше напій стане гірким.
Процідити й розлити по чашках.
Висушений розмарин можна замінити на свіжий. В такому випадку на 400 мілілітрів води слід взяти 2 гілочки розмарину.

Коли його краще пити?

Найкраще пити цей чай за сніданком і між обідом і вечерею.

Важливо! Не випивайте більше ніж три чашки розмаринового чаю в день.

Чай з календулою

Календула має сильні протизапальні властивості. Чай з цією рослиною має ніжний квітковий і освіжаючий смак, який допоможе заспокоїтися і зменшить стрес. А спокій і позитивний настрій допомагають не набирати зайву вагу.

Інгредієнти:

Вода 400 мілілітрів
Висушені квіти календули 4 чайні ложки

Приготування:

В емальованій каструлі довести воду до кипіння і зняти з плити.
Додати календулу, ретельно перемішати.
Настоювати під кришкою 10 хвилин.
Процідити й розлити по чашках.

Коли його краще пити?

Під час сніданку або між прийманням їжі.

Важливо! Не потрібно випивати понад 3-4 чашки цього чаю в день.

М’ятний чай

М’ятний чай отримують з листя перцевої м’яти, яка, як відомо, надає потужну заспокійливу дію. М’ята містить безліч летючих сполук, які дарують їй чимало корисних властивостей – від протизапальних і протимікробних до здатності прискорювати обмін речовин і покращувати травлення.

Інгредієнти:

Вода 400 мілілітрів
М’ята 17-20 листків

Приготування:

В емальованій каструлі довести воду до кипіння.
Додати листочки м’яти в киплячу воду, перемішати.
Залишити воду з м’ятою кип’ятитись 5-7 хвилин, потім зняти з плити.
Процідити, дати трохи охолонути й розлити по чашках.

Коли його краще пити?

М’ятний чай найкраще пити між прийманням їжі або за 2 години перед сном.

Важливо! Не випивайте більше ніж три чашки цього напою в день.

Імбирний чай

Імбир містить біологічно активну сполуку – гінгерол, яка відповідає за його гострий і характерний запах, а також за протизапальні, антиоксидантні, протипухлинні властивості. Імбир регулює рівень глюкози, знижує кров’яний тиск і прискорює насичення, що допоможе з’їдати порції меншого розміру.

Інгредієнти:

Вода 400 мілілітрів
Імбир (тертий) 2 чайні ложки
Лимон 3 часточки
Мед 2 чайні ложки

Приготування:

В емальованій каструлі довести воду до кипіння і зняти з плити.
Додати тертий імбир, перемішати.
Настоювати під кришкою 5 хвилин.
Процідити, дати трохи охолонути.
Додати лимон і мед (додавати в чай при температурі не вище 41 градуса).
Розлити по чашках.

Коли його краще пити?

Імбирний чай можна пити під час сніданку або між прийманням їжі.

Важливо! Не потрібно пити більш як три чашки імбирного чаю в день.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close