6 продуктів, які не слід їсти щодня

Мало кому з нас прийде в голову кожен день їсти тістечка, торти й бургери. Ці продукти не можна назвати корисними, тому і включаються вони в раціон досить рідко. Але є серед улюблених нам продуктів і такі, без яких не обходиться жоден щоденний стіл. Як з’ясувалося, і вони при регулярному прийманні можуть принести організму більше шкоди, ніж користі.
У цьому списку будуть представлені 6 продуктів, які для збереження свого здоров’я краще не їсти кожен день.
Червоне м’ясо
З червоного м’яса готується багато смачних перших і других страв, салатів і пирогів. Не сперечаємося, м’ясо – це найцінніше джерело тваринного білка, який потрібен для формування м’язів, кісток скелета і зв’язок. Та й за вмістом заліза червоне м’ясо просто рекордсмен. Однак при регулярному поїданні такого продукту ризик розвитку злоякісних утворень різко зростає. І в особливій групі ризику стоять саме любителі шашлику і м’ясних страв, приготованих на грилі. Такий спосіб приготування хоч і знижує калорійність готового блюда, але при цьому і провокує зростання ароматичних вуглеводнів і гетероциклічних амінів, які й відповідають за розвиток ракових клітин.
І ще один вагомий аргумент на користь того, що червоне м’ясо не слід їсти кожен день. Для перетравлення такого продукту організму необхідно 6-8 годин. Відповідно до наступного приймання їжі м’ясо просто не встигне перетравитися і почне гнити в шлунку. А якщо нова їжа виявиться ще і несумісною з уже з’їденою білковою, то процеси гниття тільки посиляться. В результаті цукор в крові перестане перетворюватися в глікоген, а це загрожує розвитку цукрового діабету.
Тунець
Ця смачна і корисна риба теж потрапила в список небажаних продуктів. Не секрет, що багато промислових відходів, в тому числі й дуже шкідливі для організму, скидаються в океан. В результаті чого всі морські мешканці накопичують в органах і тканинах токсичні сполуки, які дуже шкідливі для людського організму. Тунець відноситься до тих видів риб, які можуть накопичувати ртуть, тому його не слід їсти кожен день. А особливо не варто їсти тунця вагітним жінкам. Токсична речовина, яка може міститися в тунці, запросто долає плацентарний бар’єр і проникає в плід. В результаті у дитини можуть розвинутися найрізноманітніші патології.
Шпинат
Ніхто не стане сперечатися з тим, що шпинат дуже корисний для організму. Звичайно, він є незамінним джерелом органічних кислот, вітамінів і мінералів, насичених і ненасичених жирних кислот і харчових волокон. Але є в цьому продукті й прихована небезпека у вигляді щавлевої кислоти, яка може спровокувати утворення каменів в нирках, так в цілому негативно відбитися на роботі сечовидільної системи.
Щоб подібних проблем зі здоров’ям не виникло, знайте міру. Їжте шпинат максимум два рази на тиждень і краще в тушкованому або запеченому вигляді.
Випічка і здоба
Здоба і випічка з вищих сортів борошна – це прості вуглеводи, які з точки зору харчової цінності нічого не варті. У них не містяться корисні компоненти, і по суті, це порожні калорії, які провокують відкладання зайвого жиру в організмі. Крім того, якщо їсти щодня такі борошняні вироби, можна заробити цукровий діабет і захворювання серцево-судинної системи.
Велика кількість в харчуванні білого хліба, булочок і пиріжків призводить до підвищеної сонливості й зниження працездатності. Тому, якщо ви дбаєте про своє здоров’я, знизьте або зовсім виключіть з раціону такі продукти. Замініть їх на вироби з цільнозернового борошна. Для організму це буде набагато корисніше.
Картопля
Саму по собі картоплю не можна назвати шкідливою їжею, але це тільки за умови, якщо вона буде правильно приготована. Смажена картопля в процесі приготування накопичує в собі величезну кількість олії або сала. А ці два інгредієнти здатні завдати сильного удару по печінці та підшлунковій залозі.
Що ж стосується картопляного пюре, яке стало частим гостем на столі, то через вміст в ньому вершкового масла і молока глікемічний індекс страви сильно зростає. У підсумку це призводить до збільшення вмісту цукру в крові й набору зайвої ваги.
Яйця
Цей корисний продукт входить до складу багатьох страв, починаючи від простої яєчні й закінчуючи складним рецептом десерту. Багато хто звик починати свій ранок з цього продукту, адже він як ніхто багатий на кальцій, фосфор, калій, залізо, холін і цінним вітаміном В4.
Попри багатий склад, їсти яйця кожен день небажано. Вся річ у тому, що в складі яєчного жовтка міститься велика кількість холестерину, який провокує розвиток атеросклерозу судин. А особливо від щоденного поїдання яєць варто відмовитися літнім людям. Для них норма – це 1-2 яйця в тиждень.