Зелений борщ з яйцем без м’яса

Традиційний український борщ може бути не тільки червоним, а й зеленим. Відмінність полягає у відсутності буряка
Інгредієнти:
- Картопля 4 штуки
- Яйця варені 4 штуки
- Помідори 2 штуки
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Морква 1 штука
- Перець солодкий болгарський 1 штука
- Цибуля зелена 1 пучок
- Зелень петрушки 1 пучок
- Зелень кропу 1 пучок
- Щавель 1 пучок
- Томатна паста 30 грамів
- Лавровий лист
- Спеції
- Олія
- Вершкове масло
Приготування:
- Ріпчасту цибулю нарізати кружечками, а потім четвертинками.
- Нашаткувати соломкою моркву.
- З солодкого болгарського перцю вийняти насіння, м’якуш нарізати кубиками.
- Бульби картоплі очистити й нарізати брусками невеликого розміру.
- Перо зеленої цибулі, зелень петрушки, щавель і кріп промити, у щавлю видалити стебла, листя крупно порвати.
- У каструлю налити рослинну олію, обсмажити моркву і цибулю до м’якості.
- Додати подрібнені помідори й томатну пасту.
- Склад перемішати, тушкувати десять хвилин.
- Залити продукти гарячою водою, додати картоплю, болгарський перець.
- Посолити за смаком, варити до готовності.
- Додати в борщ щавель та іншу зелень, лавровий лист, заздалегідь відварені, очищені й нарізані яйця.
- Приправити запашним і пекучим перцем, покласти трохи вершкового масла.
- Борщ перемішати, довести до кипіння, вогонь вимкнути через три хвилини.
Порада
Подати борщ можна з домашньою сметаною.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Дуже смачний борщ на обід