Зелений борщ з кропивою і шпинатом

Зелений борщ найчастіше готують навесні або на початку літа, поки багато соковитої й свіжої зелені. Так само можна заморозити зелень на зиму і приготувати борщ в холодну пору року. В даному рецепті використовуємо шпинат і кропиву. Ще в зелений борщ кладуть щавель, листя гірчиці й лободу.
Інгредієнти:
- Яловичина 200 грамів
- Картопля 2 штуки
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Морква 1 штука
- Спеції за смаком
- Кропива пучок
- Шпинат пучок
- Сіль за смаком
- Лавровий лист 2 штуки
- Яйце (відварне) 2-3 штуки
Приготування:
- Яловичину ріжемо на шматочки й висипаємо в каструлю з холодною водою. Доводимо до кипіння і видаляємо піну. Далі, готуємо бульйон на малому вогні, додавши часточку цибулі, сіль і лавровий лист.
- У мене бульйон готувався півтори години.
- У киплячий бульйон насипаємо цибулю і моркву, нарізані невеликими шматочками.
- Далі, кладемо картоплю. Картоплю ріжемо крупніше.
- Для смаку додаємо приправу з пряних трав і сухих овочів.
- Кропиву заливаємо окропом. Потім, воду зціджуємо.
- Кропиву і шпинат нарізаємо і висипаємо в гарячий борщ. Вогонь виключаємо. Борщ залишаємо настоятись хвилин на 10-15.
- Зелений борщ з кропивою і шпинатом готовий. Додаємо порізане варене яйце і сметану.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Борщ з телячим язиком