БорщіПерші страви

Зелений борщ з кропивою і шпинатом

Зелений борщ найчастіше готують навесні або на початку літа, поки багато соковитої й свіжої зелені. Так само можна заморозити зелень на зиму і приготувати борщ в холодну пору року. В даному рецепті використовуємо шпинат і кропиву. Ще в зелений борщ кладуть щавель, листя гірчиці й лободу.

Інгредієнти:

  • Яловичина 200 грамів
  • Картопля 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Спеції за смаком
  • Кропива пучок
  • Шпинат пучок
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Яйце (відварне) 2-3 штуки

Приготування:

  1. Яловичину ріжемо на шматочки й висипаємо в каструлю з холодною водою. Доводимо до кипіння і видаляємо піну. Далі, готуємо бульйон на малому вогні, додавши часточку цибулі, сіль і лавровий лист.
  2. У мене бульйон готувався півтори години.
  3. У киплячий бульйон насипаємо цибулю і моркву, нарізані невеликими шматочками.
  4. Далі, кладемо картоплю. Картоплю ріжемо крупніше.
  5. Для смаку додаємо приправу з пряних трав і сухих овочів.
  6. Кропиву заливаємо окропом. Потім, воду зціджуємо.
  7. Кропиву і шпинат нарізаємо і висипаємо в гарячий борщ. Вогонь виключаємо. Борщ залишаємо настоятись хвилин на 10-15.
  8. Зелений борщ з кропивою і шпинатом готовий. Додаємо порізане варене яйце і сметану.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Борщ з телячим язиком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close