Перші стравиУха

Юшка з голови та хвоста щуки з рисом

Юшка з щуки виходить неймовірно смачна, ароматна і навариста. Я буду готувати її з голови, хребта і хвоста, які у мене залишилися після обробки риби. Для ситості додамо рис, але його можна замінити на будь-яку іншу крупу за бажанням.

Інгредієнти:

  • Щука 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста 2 штуки
  • Морква 2 штуки
  • Картопля 4 штуки
  • Рис 100 грамів
  • Вода 2,5 літри
  • Сіль за смаком
  • Спеції за смаком
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. Кладемо в каструлю голову, хвіст і хребет щуки. Наливаємо воду, даємо їй закипіти й зливаємо.
  2. Рибу заливаємо свіжою водою, додаємо сіль за смаком, перець горошком, лавровий лист, нарізану на частини одну моркву і цибулину.
  3. Варимо після закипання 15-20 хвилин, після чого бульйон проціджуємо і повертаємо назад в каструлю.
  4. За бажанням додаємо будь-які спеції на смак для більшого аромату і кольору бульйону.
  5. Як тільки бульйон закипить, додаємо промитий рис. Через 5 хвилин додаємо крупно нарізану моркву і нарізану кубиками цибулю. Слідом відправляємо в каструлю нарізану картоплю.
  6. Коли всі інгредієнти будуть готові, додаємо м’ясо, яке залишилося після оброблення відвареної щуки.
  7. Додаємо в суп будь-яку свіжу зелень і даємо йому настоятися ще приблизно 10-15 хвилин. Після чого розливаємо по тарілках і подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Уха з риб’ячих голів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close