Перші стравиСупи

Вегетаріанський суп чилі

Шанувальники вегетаріанського раціону харчування постійно знаходяться в пошуку нових кулінарних ідей. Якщо вам давно набридли овочеві супи й хочеться спробувати щось особливе і пікантне, обов’язково спробуйте приготувати вегетаріанський суп чилі. Рослинна інтерпретація популярної мексиканської страви багата білками й вітамінами.

Цей чудовий рецепт, безсумнівно, стане одним з найулюбленіших в домашній кулінарній книзі. Блюдо набагато апетитніше і смачніше свого м’ясного аналога.

Інгредієнти:

  • Чорна квасоля 500 грамів
  • Морква 2 штуки
  • Стебла селери 2 штуки
  • Червоний перець 1 штука
  • Білі боби 500 грамів
  • Капуста Кейл 1 пучок
  • Лайм 1 штука
  • Цибуля 1 штука
  • Часник 3 зубчики
  • Сушений перець чилі 2 штуки
  • Оливкова олія 3 столові ложки
  • Овочевий бульйон 1,5 літри
  • Консервовані помідори 700 грамів
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець за смаком
  • Авокадо пару скибочок
  • Часточки лайма 2 штуки
  • Сметана 20 мілілітрів
  • Сир Чедер 20 грамів
  • Чіпси Тортилья 3-5 штук
  • Кінза пару гілочок

Приготування:

  1. На сковороду вилити оливкову олію. Нарізати невеликими шматочками цибулю і висипати її на сковороду. Прожарити цибулю протягом 4-6 хвилин, постійно помішуючи, щоб вона не пригоріла. Додати в сковороду часник і продовжити обсмажувати суміш ще 1 хвилину.
  2. Перець чилі помістити в іншу сковороду і дати йому трохи прогрітися. Потім покласти його на обробну дошку і дати йому охолонути. Як тільки перець охолоне, розрізати його навпіл і витягнути з нього насіння і стебла.
  3. У блендер помістити консервовані помідори й перець чилі. Ретельно перебити суміш і додати в неї, обсмажені на оливковій олії цибулю і часник. Ще раз перебити в блендері масу до однорідного стану.
    Знову взяти сковороду, вилити в неї ложку оливкової олії, що залишилася. Висипати в неї нарізані моркву, стебла селери й солодкий перець.
  4. Все ретельно присипати сіллю і меленим чорним перцем. Витримати овочеву масу на середньому вогні до тих пір, поки інгредієнти не стануть м’якими. Як правило, на це йде не більше 5 хвилин.
    У готові овочі додати суміш з блендера і збільшити вогонь до середнього значення. Постійно помішуючи масу, довести її до кипіння.
  5. Перелити в місткість для супу овочеву масу і додати туди ж овочевий бульйон. Зменшити вогонь до мінімального значення і прокип’ятити суп протягом 20-25 хвилин.
  6. Як тільки овочі повністю приготуються, в каструлю необхідно додати, капусту Кейл, чорну квасолю і білі боби. Продовжити варити суп протягом 10-15 хвилин, поки капуста не стане м’якою.
  7. Готову страву вилити в презентаційну тарілку. Скропити суп чилі соком лайма і додати в нього ложку сметани. Перед подачею прикрасити блюдо натертим сиром, шматочками авокадо, часточками лайма і дрібно нарубаною кінзою і селерою. Як доповнення до супу подати мексиканські чіпси Тортилья.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Гороховий суп з фрикадельками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close