Перші стравиСупи

Вегетаріанський гороховий суп – готуємо смачно без м’яса

Страви, головним інгредієнтом яких є горох, є основними в харчуванні вегетаріанців і спортсменів. Обумовлено це тим, що горох є джерелом білка, що містить амінокислоти, необхідні для повноцінної роботи організму.

Рекомендується використовувати горох і при дотриманні дієти. У ньому міститься багато корисних речовин і вітамінів і мало калорій. Горох наповнює організм енергією, покращує роботу нервової системи і допомагає роботі серця.

Горохові супи можна готувати не тільки на м’ясних бульйонах, а й на овочевих. Дуже хороше поєднання смаку виходить, якщо приготувати бульйон на копчених реберцях або м’ясі птиці.

Інгредієнти:

  • Горох (зелений) 400 грамів
  • Капуста цвітна 500 грамів
  • Олія ​3 столові ложки
  • Гірчиця (насіння) – 1 чайна ложка
  • Часник 2 зубки (можна замінити сушеним)
  • Селера 110 грамів
  • Корінь імбиру 2 чайні ложки
  • Куркума – 1 чайна ложка
  • Коріандр (мелений) 1 чайна ложка
  • Томат свіжий (в’ялений) – 1 штука (2 чайні ложки)
  • Сік лимона або лайма – 1 столова ложка

Приготування:

Для приготування вегетаріанського горохового супу можна брати не тільки свіжі овочі й горох, а й заморожені.

  1. За 2 години, до приготування страви, добре промийте горох і замочіть його в воді. Чим більше він простоїть у воді, тим швидше зваритися в бульйоні. Якщо час дозволяє, можна залишити горох на ніч.
    Імбир очистити й порізати на дрібні кубики, якщо хочете потріть на крупній тертці.
  2. У каструлю налити олію і покласти підготовлений імбир разом з куркумою, насінням гірчиці й часником. Для цього краще використовувати посуд з товстим дном, тоді спеції нагріються рівномірно і не підгорять.
  3. Тепер необхідно на повільному вогні дати всім інгредієнтам нагрітися, не забуваючи постійно помішувати.
  4. За цей час промити селеру і нарізати півкільцями.
  5. Коли зерна гірчиці почнуть потріскувати, налити в каструлю воду (приблизно 2 літри) і додати вже набряклий горох і селеру.
  6. Додати мелений коріандр, перемішати й накрити кришкою. Нехай суп варитися хвилин 20, а поки займемося капустою.
  7. Цвітну капусту добре промити, обрізати чорні цятки й розділити на суцвіття.
  8. По закінченню 20 хвилин додаємо капусту в каструлю і варимо до готовності бобових.
  9. Якщо ви вирішили прикрасити смак супу помідорами, то додайте їх хвилин за 5 до готовності страви.

Смачний суп практично готовий. Залишилося додати кілька крапель соку лимона або лайма і закрити кришкою, нехай настоїться.

Подаючи на стіл, прикрасьте зеленню і часточкою лимона.

Поекспериментуймо

Рецепт цього горохового супу можна урізноманітнити, додавши сочевицю. Її теж необхідно попередньо замочити й кидати в бульйон разом з горохом.

Якщо є охота звичайний гороховий суп можна перетворити в суп пюре. Для цього досить подрібнити готовий горох в блендері й новий, більш ніжний, смак страви вам гарантований.

При наявності такої кухонної помічниці, як мультиварка, приготований гороховий суп буде не тільки смачним і корисним, але і не зажадає багато вашого часу.

Великий плюс у приготуванні страв за допомогою мультиварки полягає ще в тому, що не треба використовувати велику кількість олії, навіть якщо ви хочете щось підсмажити.

Ще помічено, що бульйони, приготовані в цій диво-машині, виходять набагато смачніші й насиченіші, ніж у звичайній каструлі.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close