Перші стравиУха

Уха з риб’ячих голів

Багато господинь знають, що дешевше купити велику тушку форелі або сьомги, обробити її та зберігати в морозилці, дістаючи при потребі потрібні шматочки, ніж кожен раз бігати в магазин за стейками, філе або суповим набором. Після того, як тушка буде поділена на частини й розфасована по пакетиках, подумайте про те, чи не хочеться вам сьогодні найпростішої юшки з риб’ячих голів. Готувати її максимально просто, а результат виходить незрівнянним!

Інгредієнти:

  • Голова великої риби 1 штука
  • Рибного філе 200 грамів
  • Води або підготовленого бульйону 2 літри
  • Картоплі 3-4 штуки
  • Цибуля 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Пшона 1/3 склянки
  • Лаврових листки 3-4 штуки
  • Сіль, чорний перець, запашний перець, зелень за смаком.

Приготування:

  1. Підготовлену голову (вимиту й очищену від зябер) викладаємо в каструлю, заливаємо водою або бульйоном, доводимо до кипіння, знімаємо піну, потім зменшуємо вогонь і варимо 15-20 хвилин на мінімальному вогні.
  2. Після цього голову дістаємо з бульйону, залишаємо остигати, а бульйон проціджуємо. Голову розбираємо, м’ясо повертаємо в бульйон, додаємо нарізане середніми шматочками філе, очищену і натерту моркву, нарізані дрібними кубиками цибулю і картоплю, пшоно, запашний перець.
  3. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо до готовності крупи та овочів (приблизно 15 хвилин).
  4. В кінці солимо, додаємо лавровий лист, проварюємо ще кілька хвилин, вимикаємо. Якщо є бажання додаємо в юшку чорний перець і зелень.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close