Багато господинь знають, що дешевше купити велику тушку форелі або сьомги, обробити її та зберігати в морозилці, дістаючи при потребі потрібні шматочки, ніж кожен раз бігати в магазин за стейками, філе або суповим набором. Після того, як тушка буде поділена на частини й розфасована по пакетиках, подумайте про те, чи не хочеться вам сьогодні найпростішої юшки з риб'ячих голів. Готувати її максимально просто, а результат виходить незрівнянним! Інгредієнти: Голова великої риби 1 штука Рибного філе 200 грамів Води або підготовленого бульйону 2 літри Картоплі 3-4 штуки Цибуля 1 штука Морква 1 штука Пшона 1/3 склянки Лаврових листки 3-4 штуки Сіль, чорний перець, запашний перець, зелень за смаком. Приготування: Підготовлену голову (вимиту й очищену від зябер) викладаємо в каструлю, заливаємо водою або бульйоном, доводимо до кипіння, знімаємо піну, потім зменшуємо вогонь і варимо 15-20 хвилин на мінімальному вогні. Після цього голову дістаємо з бульйону, залишаємо остигати, а бульйон проціджуємо. Голову розбираємо, м'ясо повертаємо в бульйон, додаємо нарізане середніми шматочками філе, очищену і натерту моркву, нарізані дрібними кубиками цибулю і картоплю, пшоно, запашний перець. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, варимо до готовності крупи та овочів (приблизно 15 хвилин). В кінці солимо, додаємо лавровий лист, проварюємо ще кілька хвилин, вимикаємо. Якщо є бажання додаємо в юшку чорний перець і зелень. Смачного!