Перші стравиУха

Уха з річкової риби

Якщо у вашій родині є рибак, регулярно приносить додому улов у вигляді дрібної річкової риби, ви знаєте, що питання її утилізації постійно обертається гострим проблемним моментом. Уха – відмінний вихід з положення: ароматна, ситна і проста.

Інгредієнти:

  • Річкової риби 1 кілограм
  • Бульйону або води 2 літри
  • Цибуля 1 штука
  • Пшона 1/3 склянки
  • Картопля 4-5 штук
  • Сіль, перець, зелень за смаком.

Приготування:

  1. Дрібну річкову рибу слід ретельно промити, очистити від луски й випатрати. Скласти в каструлю, потім залити водою і довести до кипіння. Зменшити вогонь, зняти піну і варити, поки кістки не почнуть добре відставати від м’яса (7-10 хвилин).
  2. Знімайте каструлю з плити, процідіть бульйон, розберіться з рибою: якщо вам не подобається боротися з кісточками в тарілці, постарайтеся відразу викинути те, що можливо вибрати; якщо ви не маєте нічого проти того, щоб відокремлювати кісточки безпосередньо під час обіду, просто видаліть великі хребти, якщо вони добре знімаються з м’яса.
  3. У каструлю з бульйоном додайте дрібно нарізану цибулю, пшоно, картоплю невеликими кубиками. Варіть до готовності картоплі й крупи, потім викладіть рибу, поваріть ще 3-5 хвилин, в кінці посоліть, поперчіть, всипте зелень.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close