Уха з річкової риби

Якщо у вашій родині є рибак, регулярно приносить додому улов у вигляді дрібної річкової риби, ви знаєте, що питання її утилізації постійно обертається гострим проблемним моментом. Уха – відмінний вихід з положення: ароматна, ситна і проста.
Інгредієнти:
- Річкової риби 1 кілограм
- Бульйону або води 2 літри
- Цибуля 1 штука
- Пшона 1/3 склянки
- Картопля 4-5 штук
- Сіль, перець, зелень за смаком.
Приготування:
- Дрібну річкову рибу слід ретельно промити, очистити від луски й випатрати. Скласти в каструлю, потім залити водою і довести до кипіння. Зменшити вогонь, зняти піну і варити, поки кістки не почнуть добре відставати від м’яса (7-10 хвилин).
- Знімайте каструлю з плити, процідіть бульйон, розберіться з рибою: якщо вам не подобається боротися з кісточками в тарілці, постарайтеся відразу викинути те, що можливо вибрати; якщо ви не маєте нічого проти того, щоб відокремлювати кісточки безпосередньо під час обіду, просто видаліть великі хребти, якщо вони добре знімаються з м’яса.
- У каструлю з бульйоном додайте дрібно нарізану цибулю, пшоно, картоплю невеликими кубиками. Варіть до готовності картоплі й крупи, потім викладіть рибу, поваріть ще 3-5 хвилин, в кінці посоліть, поперчіть, всипте зелень.
Смачного!