Перші стравиУха

Уха по-фінськи

Скандинавський народ не даремно вважають експертами в приготуванні рибних страв – століттями розвинена культура рибного промислу, звичайно ж, наклала відбиток на кухню, подарувала місцевому населенню сотні рецептів з сьомги, форелі й інших делікатесів, які в достатку водяться в прибережних водах. Спробуйте юшку по-фінськи – ви здивуєтеся, дізнавшись, яким чудовим може вийти звичайний рибний суп!

Інгредієнти:

  • Форелі 500 грамів
  • Вершкового масла 2 столові ложки
  • Води або заздалегідь звареного бульйону 1,5 літри
  • Великі картоплини 3-4 штуки
  • Нежирних вершків 250 мілілітрів
  • Пучок петрушки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля 2 штуки
  • Лаврових листки 2-3 штуки
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

  1. Рибу помийте, видаліть кісточки, очистіть луску, шкірку при цьом не прибирати. Наріжте досить великими шматочками, викладіть в один шар в каструлю, в якій попередньо розтопіть вершкове масло.
    Очищену моркву наріжте кружальця, розсипте поверх риби.
  2. Якщо ви не маєте нічого проти цибулі в страві, очищайте її, нарізайте максимально дрібними кубиками, викладаєте на моркву. Якщо з якихось причин ви не додаєте в суп подрібнену цибулю, розріжте головки навпіл і викладіть в каструлю в такому виді – після того, як уха буде готова, просто витягніть цибулю. Вона встигне віддати бульйону свій аромат, но не зіпсує зовнішній вигляд супу.
  3. Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками, розкладіть наступним шаром після моркви або цибулі.
    Додайте сіль, перець, лавровий лист, залийте бульйоном і, не перемішуючи, варіть до готовності овочів – приблизно 15 хвилин.
  4. Вимкніть вогонь, влийте в каструлю вершки, всипте нарізану петрушку й залиште під кришкою настоятись протягом 10 хвилин, після чого юшку по-фінськи можна подавати.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close