Уха по-фінськи

Скандинавський народ не даремно вважають експертами в приготуванні рибних страв – століттями розвинена культура рибного промислу, звичайно ж, наклала відбиток на кухню, подарувала місцевому населенню сотні рецептів з сьомги, форелі й інших делікатесів, які в достатку водяться в прибережних водах. Спробуйте юшку по-фінськи – ви здивуєтеся, дізнавшись, яким чудовим може вийти звичайний рибний суп!
Інгредієнти:
- Форелі 500 грамів
- Вершкового масла 2 столові ложки
- Води або заздалегідь звареного бульйону 1,5 літри
- Великі картоплини 3-4 штуки
- Нежирних вершків 250 мілілітрів
- Пучок петрушки
- Морква 1 штука
- Цибуля 2 штуки
- Лаврових листки 2-3 штуки
- Сіль, перець за смаком.
Приготування:
- Рибу помийте, видаліть кісточки, очистіть луску, шкірку при цьом не прибирати. Наріжте досить великими шматочками, викладіть в один шар в каструлю, в якій попередньо розтопіть вершкове масло.
Очищену моркву наріжте кружальця, розсипте поверх риби. - Якщо ви не маєте нічого проти цибулі в страві, очищайте її, нарізайте максимально дрібними кубиками, викладаєте на моркву. Якщо з якихось причин ви не додаєте в суп подрібнену цибулю, розріжте головки навпіл і викладіть в каструлю в такому виді – після того, як уха буде готова, просто витягніть цибулю. Вона встигне віддати бульйону свій аромат, но не зіпсує зовнішній вигляд супу.
- Картоплю очистити, нарізати дрібними кубиками, розкладіть наступним шаром після моркви або цибулі.
Додайте сіль, перець, лавровий лист, залийте бульйоном і, не перемішуючи, варіть до готовності овочів – приблизно 15 хвилин. - Вимкніть вогонь, влийте в каструлю вершки, всипте нарізану петрушку й залиште під кришкою настоятись протягом 10 хвилин, після чого юшку по-фінськи можна подавати.
Смачного!