Уха на багатті в казані

Якщо Вам набридла міська метушня і Ви задихаєтеся в “кам’яних джунглях”, відправляйтесь на природу, де ми разом будемо готувати юшку на багатті. Якщо Ви любите відпочивати активно, то це саме Ваше блюдо! Юшка з димком, це незабутні враження!
Рибу можна використовувати будь-яку. Для любителів риболовлі, це не проблема, але можна купити заздалегідь на ринку. У нашому випадку, це буде сом.
Інгредієнти:
- Річкова риба 1 кілограм
- Картопля 0.5 кілограма
- Морква 2 штуки
- Цибуля 2 штуки
- Зелена цибуля 30 грамів
- Кріп 10 грамів
- Петрушка 10 грамів
- Сіль за смаком
- Лавровий лист за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Перець за смаком
- Перець горошком за смаком
- Горілка 50 мілілітрів
Приготування:
- На початку потрібно запастися дровами й розпалити вогонь.
- Рибу необхідно почистити, випатрати, помити й відокремити голову. Обов’язково видалити зябра. Що б легше було чистити, то попередньо рибу потрібно натерти сіллю, якщо солі у Вас недостатньо, то можна використовувати звичайну деревну золу. Порізати на шматочки. (Більш дрібну рибу можна використовувати цілою, але зябра видаляти обов’язково).
- Викладаємо голову риби в казан, посипаємо запашним перцем і кладемо кілька листочків лаврового листа. Додаємо воду і солимо. Встановлюємо над вогнем триногу, (якщо готової немає, то її легко можна спорудити самому). Вішаємо казан на триногу і накриваємо кришкою. Поки голова сома готується, займаємося овочами. Ретельно миємо й очищаємо від шкірки.
- Картоплю краще нарізати великим кубиком, але можна і часточками. Моркву ні в якому разі не слід натирати на тертці, а нарізати кільцями або кубиками. Цибулю, нарізаємо півкільцями.
- Поки вода закипає, не забуваємо знімати пінку. Через пів години знімаємо казан з триноги, дістаємо звідти голову нашої риби й відокремлюємо м’ясо від кістки, потім повертаємо казанок назад на триногу, додаємо, моркву, цибулю і м’ясо голови. Ми залишаємо прокипіти ще хвилин 5-7, додаємо нарізану картоплю і варимо її до напівготовності.
- Потім закладаємо в казанок, нарізані заздалегідь шматочки риби, посипаємо меленим перцем. Пробуємо на сіль і при необхідності досолюємо.
- Доводимо все це до готовності й в кінці обов’язково додаємо п’ятдесят грамів горілки. Знімаємо юшку з вогню, опускаємо в неї головешку, що палає, відставляємо в сторону і даємо настоятися 15-20 хвилин, щільно накривши кришкою. Прикрашаємо гілочкою петрушки й посипаємо зеленню.
Смачного!