Перші стравиУха

Уха на багатті в казані

Якщо Вам набридла міська метушня і Ви задихаєтеся в “кам’яних джунглях”, відправляйтесь на природу, де ми разом будемо готувати юшку на багатті. Якщо Ви любите відпочивати активно, то це саме Ваше блюдо! Юшка з димком, це незабутні враження!
Рибу можна використовувати будь-яку. Для любителів риболовлі, це не проблема, але можна купити заздалегідь на ринку. У нашому випадку, це буде сом.

Інгредієнти:

  • Річкова риба 1 кілограм
  • Картопля 0.5 кілограма
  • Морква 2 штуки
  • Цибуля 2 штуки
  • Зелена цибуля 30 грамів
  • Кріп 10 грамів
  • Петрушка 10 грамів
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець за смаком
  • Перець горошком за смаком
  • Горілка 50 мілілітрів

Приготування:

  1. На початку потрібно запастися дровами й розпалити вогонь.
  2. Рибу необхідно почистити, випатрати, помити й відокремити голову. Обов’язково видалити зябра. Що б легше було чистити, то попередньо рибу потрібно натерти сіллю, якщо солі у Вас недостатньо, то можна використовувати звичайну деревну золу. Порізати на шматочки. (Більш дрібну рибу можна використовувати цілою, але зябра видаляти обов’язково).
  3. Викладаємо голову риби в казан, посипаємо запашним перцем і кладемо кілька листочків лаврового листа. Додаємо воду і солимо. Встановлюємо над вогнем триногу, (якщо готової немає, то її легко можна спорудити самому). Вішаємо казан на триногу і накриваємо кришкою. Поки голова сома готується, займаємося овочами. Ретельно миємо й очищаємо від шкірки.
  4. Картоплю краще нарізати великим кубиком, але можна і часточками. Моркву ні в якому разі не слід натирати на тертці, а нарізати кільцями або кубиками. Цибулю, нарізаємо півкільцями.
  5. Поки вода закипає, не забуваємо знімати пінку. Через пів години знімаємо казан з триноги, дістаємо звідти голову нашої риби й відокремлюємо м’ясо від кістки, потім повертаємо казанок назад на триногу, додаємо, моркву, цибулю і м’ясо голови. Ми залишаємо прокипіти ще хвилин 5-7, додаємо нарізану картоплю і варимо її до напівготовності.
  6. Потім закладаємо в казанок, нарізані заздалегідь шматочки риби, посипаємо меленим перцем. Пробуємо на сіль і при необхідності досолюємо.
  7. Доводимо все це до готовності й в кінці обов’язково додаємо п’ятдесят грамів горілки. Знімаємо юшку з вогню, опускаємо в неї головешку, що палає, відставляємо в сторону і даємо настоятися 15-20 хвилин, щільно накривши кришкою. Прикрашаємо гілочкою петрушки й посипаємо зеленню.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close