Перші стравиСупи

Турецький рисовий суп з індичкою

Напевно, не знайдеться жодної людини, яка була б байдужа до турецької кухні. Цей край славиться своїми пряними й смачними кулінарними ідеями. Якщо ви не перший раз замислюєтеся про приготування страви турецької кухні, обов’язково спробуйте приготувати цей дивовижний суп з рисом, індичкою і вершками.

Таке блюдо має приємний пряний аромат, ніжний смак і унікальну текстуру. Порадуйте своїх близьких і гостей вашого будинку настільки оригінальною ідеєю. Вони достойно оцінять ваші експерименти й обов’язково попросять добавки.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло 4 столові ложки
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Цибуля 1 штука
  • Морква 2 штуки
  • Стебла селери 2 штуки
  • Часник 2 зубчики
  • Розмарин 1 чайна ложка
  • Чебрець 1 чайна ложка
  • Універсальна борошно 6 столових ложок
  • Варена індичка 500 грамів
  • Лавровий лист 1 штука
  • Вершки 500 мілілітрів
  • М’ясний бульйон 500 мілілітрів
  • Дикий рис 200 грамів
  • Сіль і чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Ретельно промити під водою овочі. Очистити їх від шкірки й нарізати невеликими кубиками.
  2. Підготувати каструлю для супу і помістити в неї вершкове масло. Включити вогонь і повністю розтопити масло.
  3. Додати в місткість з вершковим маслом, оливкову олію і нарізані дрібними кубиками моркву, цибулю і стебла селери. Залишити на плиті на 8-10 хвилин. Періодично помішуючи суміш, щоб вона не пригоріла.
  4. Подрібнити часник і змішати його в невеликій місткості з розмарином і чебрецем. Надіслати трави в каструлю з майбутнім супом і залишити там на пару хвилин. Після того як овочі просочаться ароматами трав, додати в каструлю борошно.
  5. Вилити в каструлю бульйон, додати лавровий лист і довести суміш до кипіння. Залишити блюдо на плиті на кілька хвилин, поки суп не набуде густу консистенцію. Як тільки суп загусне, додати в нього індичку і дикий рис.
  6. Продовжити готувати суп на плиті, періодично помішуючи, до тих пір, поки не приготується рис. Після того як рис буде готовий, залити масу вершками й гарненько перемішати.
  7. Перед зняттям супу з плити приправити його чорним меленим перцем і сіллю.
  8. Розлити суп в тарілки й прикрасити гілочкою розмарину.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп пюре з молодих кабачків з вершками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close