Турецький рисовий суп з індичкою

Напевно, не знайдеться жодної людини, яка була б байдужа до турецької кухні. Цей край славиться своїми пряними й смачними кулінарними ідеями. Якщо ви не перший раз замислюєтеся про приготування страви турецької кухні, обов’язково спробуйте приготувати цей дивовижний суп з рисом, індичкою і вершками.
Таке блюдо має приємний пряний аромат, ніжний смак і унікальну текстуру. Порадуйте своїх близьких і гостей вашого будинку настільки оригінальною ідеєю. Вони достойно оцінять ваші експерименти й обов’язково попросять добавки.
Інгредієнти:
- Вершкове масло 4 столові ложки
- Оливкова олія 2 столові ложки
- Цибуля 1 штука
- Морква 2 штуки
- Стебла селери 2 штуки
- Часник 2 зубчики
- Розмарин 1 чайна ложка
- Чебрець 1 чайна ложка
- Універсальна борошно 6 столових ложок
- Варена індичка 500 грамів
- Лавровий лист 1 штука
- Вершки 500 мілілітрів
- М’ясний бульйон 500 мілілітрів
- Дикий рис 200 грамів
- Сіль і чорний перець за смаком
Приготування:
- Ретельно промити під водою овочі. Очистити їх від шкірки й нарізати невеликими кубиками.
- Підготувати каструлю для супу і помістити в неї вершкове масло. Включити вогонь і повністю розтопити масло.
- Додати в місткість з вершковим маслом, оливкову олію і нарізані дрібними кубиками моркву, цибулю і стебла селери. Залишити на плиті на 8-10 хвилин. Періодично помішуючи суміш, щоб вона не пригоріла.
- Подрібнити часник і змішати його в невеликій місткості з розмарином і чебрецем. Надіслати трави в каструлю з майбутнім супом і залишити там на пару хвилин. Після того як овочі просочаться ароматами трав, додати в каструлю борошно.
- Вилити в каструлю бульйон, додати лавровий лист і довести суміш до кипіння. Залишити блюдо на плиті на кілька хвилин, поки суп не набуде густу консистенцію. Як тільки суп загусне, додати в нього індичку і дикий рис.
- Продовжити готувати суп на плиті, періодично помішуючи, до тих пір, поки не приготується рис. Після того як рис буде готовий, залити масу вершками й гарненько перемішати.
- Перед зняттям супу з плити приправити його чорним меленим перцем і сіллю.
- Розлити суп в тарілки й прикрасити гілочкою розмарину.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Суп пюре з молодих кабачків з вершками