Традиційний український борщ

Будь-яка господиня повинна мати в кулінарному арсеналі рецепт борщу. У тому випадку, якщо ви поки не знайшли свій ідеальний борщ пропонуємо вам ознайомитися з рецептом. Можливо, саме цей рецепт здивує вас і ваших близьких.
Інгредієнти:
- Бульйон м’ясний 1 літр
- Яловича вирізка 250-300 грамів
- Буряк 350 грамів
- Томатна паста (або томати Пронто) 30 грамів
- Лимон 1 штука
- Рослинна олія 30 мілілітрів
- Морква 50 грамів
- Ріпчаста цибуля 50 грамів
- Білокачанна капуста 200 грамів
- Картопля 100 грамів
- Часник 10 грамів
- Лимонний сік 15 мілілітрів
- Лавровий лист 2 штуки
- Сіль і перець за смаком
- Цукор 20 грамів
- Зелень за смаком
Приготування:
- Перше, що необхідно зробити це відварити м’ясо в підсоленій воді. Обов’язково зніміть піну після закипання, а бульйон процідити.
- Наступний крок це тушкувати буряк. Овоч добре промийте й очистіть. Зніміть шкіру і наріжте соломкою.
Поставте сотейник з рослинною олією на вогонь і розігрійте її. Обсмажте буряк. Додайте томатну пасту, цукор і продовжуйте пасерувати блюдо. Налийте трохи бульйону, лимонного соку і продовжуйте тушкувати на слабкому вогні під кришкою. Томатну пасту ви можете приготувати також окремо, а після, додати буряк. - Картоплю, цибулю і моркву очистіть. Далі наріжте кубиком картоплю. Цибулю нарубати дрібно. Моркву наріжте соломкою, а капусту нашаткуйте.
- У каструлю налийте олію й обсмажте цибулю і моркву. Додайте в неї капусту і тушкуйте.
- Залийте компоненти бульйоном і доведіть до кипіння. Покладіть картоплю і варіть до готовності. За 15 хвилин до приготування додайте лавровий лист.
- Як тільки овочі будуть готові додайте буряк. Спочатку зніміть каструлю з вогню, а після додайте тушкований буряк. Після цього додайте м’ясо і не кип’ятіть.
- У разі якщо борщ не придбав яскраво-червоний колір, то можна зробити зі шкірки фарбу. Для цього залийте її водою, додайте оцет і цукор. Варіть «фарбу» протягом півгодини. Після, процідіть, знову накип’ятити й додайте в борщ.
- Борщ доведіть до смаку, приправивши спеціями (сіль, цукор і перець) і додайте лимонний сік.
При подачі покладіть рубаний часник, зелень і сметану.
Смачного!