БорщіПерші страви

Традиційний український борщ

Будь-яка господиня повинна мати в кулінарному арсеналі рецепт борщу. У тому випадку, якщо ви поки не знайшли свій ідеальний борщ пропонуємо вам ознайомитися з рецептом. Можливо, саме цей рецепт здивує вас і ваших близьких.

Інгредієнти:

  • Бульйон м’ясний 1 літр
  • Яловича вирізка 250-300 грамів
  • Буряк 350 грамів
  • Томатна паста (або томати Пронто) 30 грамів
  • Лимон 1 штука
  • Рослинна олія 30 мілілітрів
  • Морква 50 грамів
  • Ріпчаста цибуля 50 грамів
  • Білокачанна капуста 200 грамів
  • Картопля 100 грамів
  • Часник 10 грамів
  • Лимонний сік 15 мілілітрів
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Сіль і перець за смаком
  • Цукор 20 грамів
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. Перше, що необхідно зробити це відварити м’ясо в підсоленій воді. Обов’язково зніміть піну після закипання, а бульйон процідити.
  2. Наступний крок це тушкувати буряк. Овоч добре промийте й очистіть. Зніміть шкіру і наріжте соломкою.
    Поставте сотейник з рослинною олією на вогонь і розігрійте її. Обсмажте буряк. Додайте томатну пасту, цукор і продовжуйте пасерувати блюдо. Налийте трохи бульйону, лимонного соку і продовжуйте тушкувати на слабкому вогні під кришкою. Томатну пасту ви можете приготувати також окремо, а після, додати буряк.
  3. Картоплю, цибулю і моркву очистіть. Далі наріжте кубиком картоплю. Цибулю нарубати дрібно. Моркву наріжте соломкою, а капусту нашаткуйте.
  4. У каструлю налийте олію й обсмажте цибулю і моркву. Додайте в неї капусту і тушкуйте.
  5. Залийте компоненти бульйоном і доведіть до кипіння. Покладіть картоплю і варіть до готовності. За 15 хвилин до приготування додайте лавровий лист.
  6. Як тільки овочі будуть готові додайте буряк. Спочатку зніміть каструлю з вогню, а після додайте тушкований буряк. Після цього додайте м’ясо і не кип’ятіть.
  7. У разі якщо борщ не придбав яскраво-червоний колір, то можна зробити зі шкірки фарбу. Для цього залийте її водою, додайте оцет і цукор. Варіть «фарбу» протягом півгодини. Після, процідіть, знову накип’ятити й додайте в борщ.
  8. Борщ доведіть до смаку, приправивши спеціями (сіль, цукор і перець) і додайте лимонний сік.
    При подачі покладіть рубаний часник, зелень і сметану.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close