Перші стравиСупи

Томатний суп з куркою і кабачками

Ситний, смачний густий томатний суп – основа якого, подрібнені свіжі помідори. У складі супу куряче м’ясо, яке дає ситість, свіжі овочі, які роблять суп яскравим і соковитим. Готується суп з мінімальною кількістю води, що робить його досить густим. Якщо вам здасться, що суп густий, додайте ще трохи води, орієнтуючись на свій смак.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 200 грамів
  • Помідори 500 грамів
  • Кабачки 220 грамів
  • Морква 115 грамів
  • Цибуля ріпчаста 135 грамів
  • Часник 5 грамів
  • Олія рослинна 20 мілілітрів
  • Сіль 1 чайна ложка (або на смак)
  • Перець чорний мелений на смак
  • Кріп свіжий 10 грамів
  • Цукор 1-2 чайні ложки (або на смак)
  • Італійські трави сушені 1 чайна ложка
  • Вода 50-70 мілілітрів

Приготування:

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Помідори використовуйте стиглі, соковиті й смачні.
  2. Насамперед підготуємо томатну основу для супу. Промийте помідори. Зверху зробіть неглибокий хрестоподібний надріз. В окремій каструлі або чайнику закип’ятіть воду. В окріп опустіть помідори на 30-40 секунд. Потім перемістіть в місткість з холодною водою.
  3. Очистьте помідори від шкірки. Розріжте навпіл. Виріжте місце біля плодоніжки. Ложечкою видаліть насіння.
  4. Перемістіть очищені помідори в чашу блендера і подрібніть до консистенції пюре.
  5. Тепер приступимо до приготування супу. Для готування я буду використовувати казан. Можна взяти каструлю з товстими стінками, сотейник або глибоку сковороду.
  6. Розігрійте рослинну олію без запаху.
  7. Тим часом очистьте цибулю і наріжте кубиками. Надішліть в гарячу олію. Обсмажте на помірному вогні 4-5 хвилин, помішуючи.
  8. Очистьте моркву і наріжте невеликими шматочками довільної форми. Надішліть до цибулі. Перемішайте. Обсмажуйте на помірному вогні, помішуючи, 4-5 хвилин.
  9. Промийте куряче філе і наріжте невеликими шматочками. Надішліть до решти інгредієнтів. Всипте італійські трави. Перемішайте. Готуйте 5-7 хвилин на невеликому вогні, помішуючи, до зміни кольору курячого м’яса.
  10. Кабачки промийте. Ображати хвостики з двох сторін. Розріжте кабачок на 4 частини по всій довжині й наріжте четвертинками, шириною 3-4 мм. Надішліть до решти інгредієнтів. Перемішайте. Обсмажте близько 1 хвилини на помірному вогні, помішуючи.
  11. Влийте воду. Тушкуйте на маленькому вогні 20-25 хвилин. Багато води додавати не потрібно, оскільки овочі й курка дадуть багато соку в процесі варіння.
  12. Додайте томатне пюре. На смак приправити сіллю і меленим чорним перцем. Відкоректуйте смак, підсипаючи по трохи цукор, якщо помідори занадто кислі. Перемішайте. На даному етапі можна підлити ще трохи води, якщо суп здасться для вас густуватим. Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть ще 10 хвилин на невеликому вогні.
  13. Вимкніть вогонь. Промийте й обсушіть кріп. Дрібно наріжте. Посипте рубаною зеленню. Томатний суп з куркою і кабачками готовий.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Квасолевий суп з цвітною капустою і сухариками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close