Перші стравиСупи

Сирний суп з печерицями

Сирний суп з печерицями досить швидко готується і виходить дуже ситним і смачним. Насичений сирно-вершковий смак і апетитний грибний аромат з нотками свіжого кропу роблять цю першу страву просто чудовою. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Печериці 500 грамів
  • Сир плавлений 180-200 грамів (2 штуки)
  • Сметана 100 грамів
  • Картопля 350 грамів
  • Цибуля ріпчаста 120 грамів
  • Морква 100 грамів
  • Масло вершкове 20 грамів
  • Олія рослинна 15 грамів (1 столова ложка)
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп свіжий 20 грамів
  • Вода 1,3 літра

Приготування:

  1. Картоплю очищаємо, нарізаємо шматочками середнього розміру і заливаємо в каструлі невеликою кількістю води. Відварюємо близько 15 хвилин до повної готовності.
  2. Гриби обтираємо вологим кухонним рушником і нарізаємо пластинками.
  3. Розігріваємо суху сковороду й обсмажуємо гриби на середньому вогні близько 7-10 хвилин, до зменшення їх в розмірі й випаровування зайвої рідини.
  4. Картоплю звільняємо від рідини й розминаємо в пюре (злегка, без фанатизму).
  5. Цибулю і моркву очищаємо. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, моркву натираємо на середній тертці.
  6. Плавлені сирки натираємо на крупній тертці або середній.
  7. У каструлі з товстим дном розтоплюємо вершкове масло і додаємо рослинну олію. Обсмажуємо цибулю з морквою 3-5 хвилин до м’якості й легкої золотистості.
  8. Потім в каструлю з цибулею і морквою додаємо товчену картоплю і гриби.
  9. Заливаємо вміст каструлі водою, додаємо трохи солі й чорний мелений перець.
  10. Варимо все 10 хвилин.
  11. Потім додаємо плавлений сир, інтенсивно розмішуємо (щоб сир краще розчинився) і варимо суп ще 3 хвилини.
  12. Потім додаємо сметану.
  13. Кріп промиваємо, дрібно нарізаємо і додаємо в каструлю (трохи кропу можна залишити для подачі страви). Доводимо суп до кипіння, додаємо сіль за смаком і вимикаємо вогонь.
  14. Сирний суп з печерицями розливаємо по тарілках, кожну порцію посипаємо кропом і подаємо до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Квасолевий суп зі свинячими ребрами і печерицями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close