Сирний суп з копченим стегенцем і молоком

Сирний суп з копченим стегенцем і молоком — блюдо німецької кухні. Ароматний і насичений — такий суп готується за лічені хвилини, а смак його здивує і порадує навіть гурманів.
Інгредієнти:
- Стегенце куряче варено-копчене 150 грамів
- Сир чедер 150 грамів
- Молоко 300 мілілітрів
- Масло вершкове 40 грамів
- Борошно 2 столові ложки
- Гірчиця 2 столові ложки
- Томатна паста 1 столова ложка
- Цибуля ріпчаста 100 грамів
- Мускатний горіх мелений 1/4 чайної ложки
- Сіль 1/2 чайної ложки
- Базилік свіжий (за бажанням, для подачі) за смаком
Приготування:
- Підготуйте всі інгредієнти. Суп готується дуже швидко, тому зручно, коли всі складові знаходяться під рукою і не потрібно нічого шукати.
- У каструлю налийте 1,2 літра води, додайте 300 мілілітрів молока і доведіть до кипіння.
- Очищену цибулю дрібно наріжте.
- У сковороді розтопіть вершкове масло й обсмажте цибулю до прозорості, приблизно 3-5 хвилин. Потім додайте томатну пасту, гірчицю і борошно. Перемішайте.
- Викладіть вміст сковороди в каструлю з водою і молоком. Перемішайте і варіть 3-4 хвилини.
- Копчене куряче м’ясо відокремте від кістки й наріжте тонкими смужками.
- Додайте в суп нарізане куряче м’ясо і доведіть до кипіння.
- Сир чедер дрібно наріжте.
- Додайте сир в суп і перемішайте. Посоліть, всипте мускатний горіх і варіть ще 3-4 хвилини.
- Суп готовий. Швидко, смачно і цікаво.
- Розлийте суп по тарілках, за бажанням прикрасите зеленню базиліка і подавайте до столу.
- Всього за 15 хвилин у вас на столі ситна перша страва німецької кухні.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий суп з локшиною і йогуртом