Сирний суп з грибами і ковбасками

Сирний суп з грибами й ковбасками швидко готується. Завдяки чудовому поєднанню обсмажених грибів, мисливських ковбасок, овочів і плавленого сиру суп має дуже насичений смак і аромат. Прекрасна перша страва для ситного обіду!
Інгредієнти:
- Печериці 300 грамів
- Ковбаски мисливські 170 грамів
- Сир плавлений 2 штуки (по 90 грамів)
- Картопля 380 грамів
- Морква 100 грамів
- Цибуля ріпчаста 70 грамів
- Часник 2 зубчики
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кріп свіжий 15 грамів
- Олія рослинна 30-40 мілілітрів
- Вода 1,2 літра
Приготування:
- Плавлені сирки заздалегідь кладемо в морозильну камеру приблизно на 20-30 хвилин, щоб їх було легше натирати.
- Цибулю і моркву очищаємо. Цибулю нарізаємо кубиками. Моркву натираємо на крупній тертці.
- Часник очищаємо і подрібнюємо ножем.
- Гриби нарізаємо пластинками або довільними шматочками.
- Ковбаски нарізаємо кружечками.
- У каструлі з товстими стінками розігріваємо олію і викладаємо туди цибулю, моркву і часник.
- Обсмажуємо овочі близько 7 хвилин, до легкої золотистості.
- До овочів викладаємо гриби.
- Обсмажуємо овочі з грибами близько 8-10 хвилин, до повного випаровування вологи.
- Потім викладаємо в каструлю ковбаски.
- Обсмажуємо ковбаски разом з овочами й грибами 4-5 хвилин, до рум’янцю.
- Картоплю очищаємо, нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю.
- Заливаємо вміст каструлі водою, доводимо до кипіння і варимо 15 хвилин, до готовності картоплі.
- Сирки натираємо на середній тертці.
- Додаємо сир в суп.
- Перемішуємо і варимо на невеликому вогні ще 2-3 хвилини, до розчинення сирків. За 1-2 хвилини до кінця приготування додаємо в суп сіль і чорний мелений перець.
- Зелень кропу дрібно нарізаємо.
- Готовий сирний суп з грибами й ковбасками розливаємо по тарілках. У кожну порцію додаємо подрібнений кріп.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Гороховий суп з копченою ковбасою