Сирний крем-суп з броколі

Про корисні властивості броколі і її сприятливий вплив на травну систему знають багато. Попри те, що капуста броколі збагачена живильними мікроелементами й є джерелом корисних речовин, далеко не всім доводиться до вподоби її насичений смак.
Ідеальним рішенням в такому випадку стане приготування сирного супу з броколі. У такому поєднанні смак капусти відтіняється іншими продуктами та звучить по-новому.
Інгредієнти:
- Капуста броколі 500 грамів
- Цибуля 1 штука
- Морква 1 штука
- Картопля 2 штуки
- Лимон 1 штука
- Курячий бульйон 800 мілілітрів
- Молоко 200 мілілітрів
- Твердий сир 200 грамів
- Борошно 3 столові ложки
- Вода 20 грамів
- Вершкове масло 50 грамів
- Хліб для грінок 150 грамів
- Мигдальні пластини 3 столові ложки
- Чорний мелений перець ½ чайної ложки
- Мелений мускатний горіх ½ чайної ложки
- Сіль за смаком
Приготування:
- Ретельно промити, порізати на невеликі суцвіття і просушити броколі. Нарізати невеликими кубиками в окремий посуд моркву, картоплю і цибулю.
- У сковороді обсмажити цибулю, картоплю і моркву не більше 6 хвилин.
- У попередньо розігрітім бульйоні відварити броколі не більше 5 хвилин. Перелити бульйон в окрему каструлю, а броколі відкинути на друшляк і обдати холодною водою.
- Помістити в іншу каструлю вершкове масло і розтопити його на середньому вогні. У розігріте масло додати трохи води, борошно і виконати пасерування.
- Розігріти в каструлі бульйон і додати в нього обсмажені овочі, суцвіття броколі. Проварити овочеву суміш 10 хвилин і додати в каструлю молоко і сир. Залишити на вогні суміш на 5 хвилин.
- Суп приправити спеціями, мигдальними пластинами, додати мускатний горіх і сіль. Додати трохи лимонного соку в готову страву.
- Крем-суп розлити по тарілках, посипати грінками та прикрасити невеликими суцвіттями броколі або натертими шматочками твердого сиру.
Для приготування грінок:
Невеликими кубиками нарізати хліб. Розігріти духовку до 180 градусів.
Накрити пергаментом деко, розкласти на ньому шматочки хліба. Надіслати хліб в духовку на 5-10 хвилин.
Смачного!