Перші стравиСупиФранцузька

Французький суп Буйабес

Інгредієнти:

  • Морська риба – 500 грам (різних сортів: морський окунь, лосось і т.д.)
  • Креветки – 100 грам
  • Кальмари – 100 грам
  • Краб – 150-200 грам
  • Восьминоги бейбі – 100 грам
  • Гребінці – 100 грам
  • Мідії – 100 грам
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука
  • Помідори – 4 штуки
  • Картопля – 3 штуки
  • Біле сухе вино – 1 склянка
  • Лавровий лист – 3 штуки
  • Часник – 3 зубчики
  • Оливкова олія – ​​5 столових ложок
  • Мелений чорний перець – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Цедра лимона – 1/2 штуки
  • Спеції – петрушка, естрагон, чебрець, розмарин, базилік – за смаком (близько 1 чайної ложки)
  • Вода – 2,5 літри
  • Петрушка свіжа

Приготування:

  1. Цибулю і часник дрібно порізати та посмажити на оливковій олії. Помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку. Нарізати кубиками.
  2. Додати помідори до обсмаженої цибулі з часником. Тушити кілька хвилин.
  3. Картоплю почистити, помити. Нарізати дрібними кубиками. До обсмажених помідорів додати нарізану картоплю, лавровий лист, цедру лимона і спеції.
  4. Налити 2,5 літра води й варити суп 20 хвилин до готовності картоплі. Влити біле вино, посолити за смаком і закласти підготовлені шматки риби та морепродукти. Варити все на повільному вогні близько 3-5 хвилин.
  5. Готовий суп розлити по тарілках і прикрасити дрібно нарізаною петрушкою.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close