Французький суп Буйабес

Інгредієнти:
- Морська риба – 500 грам (різних сортів: морський окунь, лосось і т.д.)
- Креветки – 100 грам
- Кальмари – 100 грам
- Краб – 150-200 грам
- Восьминоги бейбі – 100 грам
- Гребінці – 100 грам
- Мідії – 100 грам
- Цибуля ріпчаста – 1 штука
- Помідори – 4 штуки
- Картопля – 3 штуки
- Біле сухе вино – 1 склянка
- Лавровий лист – 3 штуки
- Часник – 3 зубчики
- Оливкова олія – 5 столових ложок
- Мелений чорний перець – за смаком
- Сіль за смаком
- Цедра лимона – 1/2 штуки
- Спеції – петрушка, естрагон, чебрець, розмарин, базилік – за смаком (близько 1 чайної ложки)
- Вода – 2,5 літри
- Петрушка свіжа
Приготування:
- Цибулю і часник дрібно порізати та посмажити на оливковій олії. Помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку. Нарізати кубиками.
- Додати помідори до обсмаженої цибулі з часником. Тушити кілька хвилин.
- Картоплю почистити, помити. Нарізати дрібними кубиками. До обсмажених помідорів додати нарізану картоплю, лавровий лист, цедру лимона і спеції.
- Налити 2,5 літра води й варити суп 20 хвилин до готовності картоплі. Влити біле вино, посолити за смаком і закласти підготовлені шматки риби та морепродукти. Варити все на повільному вогні близько 3-5 хвилин.
- Готовий суп розлити по тарілках і прикрасити дрібно нарізаною петрушкою.
Смачного!