Перші стравиСупи

Суп з солоних груздів

Перше блюдо на столі – смачно, корисно, швидко, просто!
Це приклад просто незрівнянного супчика, якому порадіють і ваші домашні, і гості.
Простий старовинний рецепт першої страви російської кухні з яскраво вираженим смаком.
Подаємо груздянку зі сметаною і житнім хлібом.

Інгредієнти:

  • Грузді 100 грамів
  • Картопля 100 грамів
  • Цибуля 35 грамів
  • Морква 30 грамів
  • Вода 400 мілілітрів
  • Рослинна олія 1 столова ложка
  • Курячі яйця 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Спеції сухі за смаком
  • Зелень 15 грамів

Приготування:

  1. Навіть якщо це солоні грузді домашнього приготування, вони потребують миття. Краще їх промити під краном, та так і залишити в воді.
  2. Воду вже можна ставити на плиту, нехай закипає. А ми очистимо картоплю, помиємо її та поріжемо. Дрібний кубик – відмінний формат для груздянки.
  3. Вода закипіла? Заллємо окропом картоплю. Проварити її протягом 10 хвилин. А поки вона вариться, поставимо сковорідку на газ, влиймо в неї олію. Поки вона гріється, наріжемо середньо цибульку.
    Очистимо промиту моркву і нарізаємо невеликою симпатичною соломкою.
  4. Олія розігріта? Смажимо цибулю, поки не стане прозорою, хоча можна її довести й до золотистого відтінку, і відразу, як наріжемо, додамо моркву. Смажимо. Виймемо гриби з води й порізати.
  5. Соломку груздів, готову цибулю і моркву разом з олією додамо в каструлю. Нехай все прокипить хвилин 10 на невеликому вогнику. Потім збити в тарілочці яйце зі спеціями. Порізати зелень. Вливаємо яйце тонким струмком перед самим виключенням газу, помішуючи виделкою. В кінці спробуємо на сіль суп (підсолимо, якщо є потреба), додамо зелень. Не поспішайте відразу розливати груздянку – нехай під кришечкою постоїть хвилин 5.

Поради

Якщо ви хочете більш рідку консистенцію, отримати, додайте ще води. І навпаки – відлийте зайву воду і докришіть картопельку.

Якщо грузді надто солоні, можна їх добре вимочити заздалегідь або не підсолювати суп. Ще краще – нарізати їх соломкою і в такому вигляді вимочувати.

До решти інгредієнтів можна додати інші овочі, крупи, макаронні вироби тощо.

Можна жарку пропустити, а в каструлю закладати сирі інгредієнти – так корисніше!

Як солити груздянку з солоних груздів? Будьте уважні – щоб не пересолити, а тому спробуйте суп, перш ніж солити.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Вершковий суп з куркою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close