Суп з савойської капусти з яловичиною

Напередодні літа багато з нас намагаються дотримуватися дієтичний раціон харчування. Ділимося з вами незвичайним і дуже смачним рецептом супчика з савойською капустою і яловичиною. Легкий і корисний, такий суп можна їсти в будь-яких кількостях і не бояться за зайві кілограми. Збагачений корисними речовинами, він дарує не тільки повний спектр смакових відчуттів, але і заряд бадьорості на весь день.
Головне достоїнство цього рецепта: простота приготування і доступність інгредієнтів. Готувати таке оригінальне і корисне блюдо можна цілий рік. Спробуйте його приготувати, ви точно не пошкодуєте!
Інгредієнти:
Для бульйону:
- Цибуля 1 штука
- Морква 1 штука
- Лавровий лист 1 штука
- Перець горошком 3-4 штуки
- Сіль за смаком
- Вода 2 літри
- Яловичина 450 грамів
Для супу:
- Картопля 2 штуки
- Савойська капуста 1/3 штуки
- Морква 2 штуки
- Цибуля 1 штука
- Оливкова олія 1 столова ложка
- Сіль і мелений перець за смаком
- Сметана для сервірування
- Кріп і петрушка пару гілочок
Приготування:
- Підготувати інгредієнти для бульйону. Розрізати на дві частини цибулину і на 4 рівні частини моркву. Підготувати каструлю для приготування бульйону. Вилити в неї воду і довести вміст до кипіння.
- Надіслати в каструлю яловичину і проварити її протягом 1 години. Висипати в воду нарізані моркву і цибулю, додати лавровий лист, перець горошком і дрібку солі. Залишити бульйон на плиті ще на 30 хвилин.
- Після того, як бульйон приготується, витягнути з каструлі яловичину в тарілку. Бульйон, процідити через тонке сито, відкинути з нього овочі й спеції.
- Підготувати каструлю для супу і вилити в неї бульйон. Нарізати шматочками варену яловичину, на середні кубики порубати картоплю. Висипати м’ясо і картоплю в бульйон і довести до кипіння.
- На дошці нарізати моркву і цибулю. Дістати сковороду і поставити її на плиту розігріватися. Висипати в сковороду нарізані моркву і цибулю. Обсмажити інгредієнти на середньому вогні до золотистого кольору приблизно 10 хвилин.
- У каструлю з супом додати обсмажені цибулю і моркву. Нарізати невеликими скибочками савойську капусту і відправити в каструлю. Відварити вміст протягом 5 хвилин.
- Готову страву розлити в презентаційні тарілки. Додати в них нарізану зелень петрушки й кропу, приправити сіллю і меленим перцем за смаком. Перед подачею на стіл в блюдо додати трохи сметани.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Гороховий суп з сиром