Перші стравиСупи

Суп з м’ясними фрикадельками, капустою і пшоном

Суп виходить досить легким внаслідок великої кількості овочів, і поживним завдяки пшоняній крупі й м’ясним фрикаделькам. Пшоняна крупа нечасто зустрічається в перших стравах, і марно. Такий суп з фрикадельками, капустою і пшоном варто приготувати.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячо-яловичий 250 грамів
  • Капуста білокачанна 250 грамів
  • Крупа пшоняна 70 грамів
  • Помідори 1-2 штуки
  • Картопля 3-4 штуки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Олія рослинна 3 столові ложки
  • Сіль 1 столова ложка
  • Перець чорний мелений 1/3 чайної ложки
  • Петрушка свіжа 2-3 гілочки
  • Вода 1,5 літри

Приготування:

  1. Фарш розморозити при необхідності.
  2. Моркву і цибулю очистьте.
  3. Картоплю очистьте і наріжте кубиками.
  4. У фарш додайте сіль, чорний мелений перець і сформуйте фрикадельки розміром приблизно 2,5-3 см.
  5. Налийте в каструлю 1,5 л води, доведіть до кипіння і додайте нарізану картоплю і лавровий лист.
  6. Відразу ж відправте в каструлю фрикадельки й на середньому вогні варіть приблизно 10-12 хвилин.
  7. Очищену цибулю наріжте півкільцями.
  8. Очищену моркву наріжте брусочками.
  9. У сковороді розігрійте олію. Викладіть туди цибулю й обсмажуйте, періодично помішуючи, приблизно 5-7 хвилин, до прозорості.
  10. Потім додайте моркву, перемішайте й обсмажте 5-7 хвилин.
  11. Помідори наріжте дрібними кубиками й відправте в сковороду. Додайте чорний мелений перець за смаком.
  12. Тушкуйте 3-5 хвилин.
  13. Додайте засмажку в каструлю.
  14. Пшоно промийте в холодній воді (якщо не впевнені, що крупа не гірчить, попередньо залийте на хвилин 5 окропом, а потім промийте в холодній воді), викладіть в каструлю і доведіть до кипіння.
  15. Капусту дрібно наріжте і також додайте в каструлю. Посоліть, знову доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин.
  16. Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися близько 10 хвилин.
  17. Розлийте суп з м’ясними фрикадельками, капустою і пшоном по тарілках. Він виходить досить густим, ароматним і дуже смачним.
  18. Прикрасите суп з фрикадельками листочками свіжої петрушки.
  19. Подавайте суп до столу гарячим.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий суп зі смаженими галушками з сиру

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close