Суп з м’ясними фрикадельками, капустою і пшоном

Суп виходить досить легким внаслідок великої кількості овочів, і поживним завдяки пшоняній крупі й м’ясним фрикаделькам. Пшоняна крупа нечасто зустрічається в перших стравах, і марно. Такий суп з фрикадельками, капустою і пшоном варто приготувати.
Інгредієнти:
- Фарш свинячо-яловичий 250 грамів
- Капуста білокачанна 250 грамів
- Крупа пшоняна 70 грамів
- Помідори 1-2 штуки
- Картопля 3-4 штуки
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Лавровий лист 2 штуки
- Олія рослинна 3 столові ложки
- Сіль 1 столова ложка
- Перець чорний мелений 1/3 чайної ложки
- Петрушка свіжа 2-3 гілочки
- Вода 1,5 літри
Приготування:
- Фарш розморозити при необхідності.
- Моркву і цибулю очистьте.
- Картоплю очистьте і наріжте кубиками.
- У фарш додайте сіль, чорний мелений перець і сформуйте фрикадельки розміром приблизно 2,5-3 см.
- Налийте в каструлю 1,5 л води, доведіть до кипіння і додайте нарізану картоплю і лавровий лист.
- Відразу ж відправте в каструлю фрикадельки й на середньому вогні варіть приблизно 10-12 хвилин.
- Очищену цибулю наріжте півкільцями.
- Очищену моркву наріжте брусочками.
- У сковороді розігрійте олію. Викладіть туди цибулю й обсмажуйте, періодично помішуючи, приблизно 5-7 хвилин, до прозорості.
- Потім додайте моркву, перемішайте й обсмажте 5-7 хвилин.
- Помідори наріжте дрібними кубиками й відправте в сковороду. Додайте чорний мелений перець за смаком.
- Тушкуйте 3-5 хвилин.
- Додайте засмажку в каструлю.
- Пшоно промийте в холодній воді (якщо не впевнені, що крупа не гірчить, попередньо залийте на хвилин 5 окропом, а потім промийте в холодній воді), викладіть в каструлю і доведіть до кипіння.
- Капусту дрібно наріжте і також додайте в каструлю. Посоліть, знову доведіть до кипіння і варіть ще 5 хвилин.
- Вимкніть вогонь, накрийте каструлю кришкою і дайте супу настоятися близько 10 хвилин.
- Розлийте суп з м’ясними фрикадельками, капустою і пшоном по тарілках. Він виходить досить густим, ароматним і дуже смачним.
- Прикрасите суп з фрикадельками листочками свіжої петрушки.
- Подавайте суп до столу гарячим.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Курячий суп зі смаженими галушками з сиру