Суп з квасолі з овочами

Суп з квасолі з овочами – це легка і смачна перша страва, яка готується дуже просто. Цей суп можна приготувати на м’ясному або курячому бульйоні, а також на грибному або овочевому, тоді суп вийде пісним і підійде для меню вегетаріанців.
Інгредієнти:
- Картопля 4 штуки
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Помідор 1 штука
- Перець солодкий болгарський 1 штука
- Заморожена овочева суміш 200 грамів
- Консервована квасоля в томатному соусі 1 банка
- Вода 3 літри
- Соняшникова олія 1 столова ложка
- Харчова сіль 3 чайні ложки
- Лавровий лист за смаком
- Перець чорний горошок за смаком
Приготування:
- Спочатку очищаємо від шкірки картоплю і розрізаємо її кубиками. Кладемо картоплю в каструлю і заливаємо холодною водою, приблизно двома літрами. Додаємо сіль, кілька горошин чорного перцю і лавровий лист. Ставимо варитися до готовності.
- Чистимо моркву і тонко нарізаємо її кружечками. Цибулю крупно нарізаємо кубиками. Болгарський перець ріжемо середніми кубиками. Також, на кубики, нарізаємо помідор.
- У розігрітій олії обсмажуємо кружечки моркви, поки вони не стануть м’якими. Потім додаємо цибулю, перемішуємо й обсмажуємо, поки цибуля не стане золотистого кольору. Перекладаємо в сковорідку помідори й перець, ще раз перемішуємо й обсмажуємо ще одну – дві хвилини. Додаємо суміш заморожених овочів, знову перемішуємо і залишаємо тушкуватись під закритою кришкою на середньому вогні хвилин п’ять – сім.
- У каструлю з відвареною картоплею викладаємо консервовану квасолю разом з томатною пастою. Потім додаємо тушковані овочі. Перемішуємо, доливаємо води до верху каструлі й даємо закипіти. Після закипання варимо суп хвилини дві й прибираємо з вогню.
- Суп з квасолі з овочами готовий. Його добре подавати до столу з подрібненим часником і свіжою зеленню.
Смачного!