Перші стравиСупи

Суп з курячим філе, печерицями та цвітною капустою

Хочете трохи урізноманітнити свої звичні супи й борщі? Додайте у звичайний грибний супчик цвітну капусту — блюдо заграє новими фарбами. Блюдо готується швидко і поїдається із задоволенням!

Бульйон для супу будемо готувати на курячому філе, а грибочки будемо використовувати найдоступніші — печериці. Пікантну нотку додасть часник, який додамо вже в самому кінці. Ну а при подачі додамо трохи сметани й свіжий кріп.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 140 грамів
  • Печериці 80 грамів
  • Капуста цвітна 80 грамів
  • Картопля 60 грамів (1 штука)
  • Морква 40 грамів
  • Цибуля ріпчаста 40 грамів
  • Часник 1 зубчик (5 грамів)
  • Олія соняшникова 50 мілілітрів
  • Сіль 0,75 чайної ложки (за смаком)
  • Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки (за смаком)
  • Кріп свіжий 1 гілочка (7 грамів)
  • Сметана (для подачі) 3 столові ложки
  • Вода 750 мілілітрів

Приготування:

  1. У каструлю з курячим філе наллємо воду, доведемо до кипіння і знімемо піну. Посолити й залишимо варитися під кришкою 40 хвилин.
  2. Куряче філе витягуємо з бульйону, наріжемо поперек волокон. Бульйон процідити.
  3. Картоплю очистимо й наріжемо брусочками. Печериці наріжемо пластинками. Цвітну капусту розберемо на невеликі суцвіття.
  4. Бульйон повернемо в каструлю, доведемо до кипіння і викладемо картоплю. Варимо 10 хвилин.
  5. За цей час очистимо цибулю і моркву. Цибулю наріжемо невеликими шматочками, моркву натремо на крупній тертці.
  6. У сковороді розігріємо рослинну олію і викладемо цибулю з морквою.
  7. Обсмажити овочі приблизно 5 хвилин.
  8. Цвітну капусту і гриби додамо в каструлю до картоплі.
  9. Залишимо варитися 10 хвилин.
  10. Додамо обсмажені цибулю і моркву. Залишимо варитися ще 5-7 хвилин.
  11. Часник очистимо. Зелень кропу і часник дрібно наріжемо.
  12. Додамо в каструлю зелень, часник і нарізане куряче філе і будемо варити ще 2-3 хвилини. Спробуємо суп, додамо чорний мелений перець і, якщо потрібно, сіль. Суп готовий.
  13. Розливаємо суп по тарілках і подаємо зі сметаною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з копченою грудинкою, пекінською капустою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close