Суп з курячим філе, печерицями та цвітною капустою

Хочете трохи урізноманітнити свої звичні супи й борщі? Додайте у звичайний грибний супчик цвітну капусту — блюдо заграє новими фарбами. Блюдо готується швидко і поїдається із задоволенням!
Бульйон для супу будемо готувати на курячому філе, а грибочки будемо використовувати найдоступніші — печериці. Пікантну нотку додасть часник, який додамо вже в самому кінці. Ну а при подачі додамо трохи сметани й свіжий кріп.
Інгредієнти:
- Куряче філе 140 грамів
- Печериці 80 грамів
- Капуста цвітна 80 грамів
- Картопля 60 грамів (1 штука)
- Морква 40 грамів
- Цибуля ріпчаста 40 грамів
- Часник 1 зубчик (5 грамів)
- Олія соняшникова 50 мілілітрів
- Сіль 0,75 чайної ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки (за смаком)
- Кріп свіжий 1 гілочка (7 грамів)
- Сметана (для подачі) 3 столові ложки
- Вода 750 мілілітрів
Приготування:
- У каструлю з курячим філе наллємо воду, доведемо до кипіння і знімемо піну. Посолити й залишимо варитися під кришкою 40 хвилин.
- Куряче філе витягуємо з бульйону, наріжемо поперек волокон. Бульйон процідити.
- Картоплю очистимо й наріжемо брусочками. Печериці наріжемо пластинками. Цвітну капусту розберемо на невеликі суцвіття.
- Бульйон повернемо в каструлю, доведемо до кипіння і викладемо картоплю. Варимо 10 хвилин.
- За цей час очистимо цибулю і моркву. Цибулю наріжемо невеликими шматочками, моркву натремо на крупній тертці.
- У сковороді розігріємо рослинну олію і викладемо цибулю з морквою.
- Обсмажити овочі приблизно 5 хвилин.
- Цвітну капусту і гриби додамо в каструлю до картоплі.
- Залишимо варитися 10 хвилин.
- Додамо обсмажені цибулю і моркву. Залишимо варитися ще 5-7 хвилин.
- Часник очистимо. Зелень кропу і часник дрібно наріжемо.
- Додамо в каструлю зелень, часник і нарізане куряче філе і будемо варити ще 2-3 хвилини. Спробуємо суп, додамо чорний мелений перець і, якщо потрібно, сіль. Суп готовий.
- Розливаємо суп по тарілках і подаємо зі сметаною.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з копченою грудинкою, пекінською капустою