Перші стравиСупи

Суп з копченою грудинкою, пекінською капустою

Запишіть цей рецепт ароматного супу з копченою грудинкою, пекінською капустою і зеленим горошком у вашу кулінарну книгу і приготуйте при першому зручному випадку.

Інгредієнти:

  • Грудинка свиняча копчена 150 грамів
  • Куряча гомілка або стегно 1 штука
  • Картопля велика 2 штуки
  • Капуста пекінська 100 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Горошок зелений свіжозаморожений 100 грамів
  • Часник 1 зубчик
  • Олія рослинна 1,5 столової ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений 0,25-0,5 чайної ложки
  • Петрушка свіжа 0,25 пучка

Приготування:

  1. Куряче стегенце залити 1 л холодної води в каструлі об’ємом 1,5-2 л. Поставити каструлю на сильний вогонь і довести воду до кипіння. Безпосередньо перед моментом закипання зняти піну.
  2. Потім зменшити вогонь і варити бульйон 25-30 хвилин.
  3. Готовий бульйон процідити й повернути на вогонь. Відварна куряча ніжка не знадобиться, можна використовувати її для приготування інших страв.
  4. Цибулю очистити й нарізати маленькими кубиками.
  5. Часник очистити й подрібнити ножем.
  6. Грудинку нарізати середніми кубиками (1х1 см).
  7. Картоплю очистити й нарізати кубиками трохи крупніше, ніж грудинку.
  8. Розігріти сковороду з рослинною олією. Злегка підрум’янити грудинку на великому вогні (пару хвилин).
  9. Додати до грудинки цибулю і часник.
  10. Обсмажити на маленькому вогні, помішуючи, хвилин 5.
  11. Потім додати до грудинки з цибулею і часником картоплю. Прогріти пару хвилин, щоб картопля наситилась ароматом копченого м’яса, цибулі й часнику. Обсмажувати не потрібно.
  12. Викласти вміст сковороди в киплячий бульйон. Варити 5 хвилин.
  13. Тим часом пекінську капусту тонко нашаткувати.
  14. Після 5 хвилин додати в бульйон з картоплею і грудинкою капусту.
  15. Туди ж відправити зелений горошок.
  16. Варити на вогні нижче середнього (щоб не сильно кипіло) 7-10 хвилин.
  17. Зелень петрушки промити, дрібно нарізати й додати в суп. Посолити й поперчити.
  18. Перемішати. Накрити кришкою і дати супу з копченою грудинкою, пекінською капустою і зеленим горошком настоятися 10 хвилин.
  19. Розлити суп з копченою грудинкою, пекінською капустою і зеленим горошком по тарілках і подати до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляно-квасолевий суп з курячою печінкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close