Суп з фрикадельками і локшиною з рідкого тіста

Сьогодні будемо готувати суп зі звичних продуктів. А ось родзинку такому супу додасть домашня локшина з рідкого тіста, яка готується дуже швидко.
Інгредієнти:
- Картопля 4 штуки (350 грамів)
- Цибуля ріпчаста 1 штука (70 грамів)
- Морква 1 штука (170 грамів)
- Помідор 1 штука (225 грамів)
- Часник 1 зубчик (5 грамів)
- Кріп сушений 1 чайна ложка
- Олія рослинна для обсмажування
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Зелень свіжа за смаком
Для фрикадельок:
- Фарш курячий 400 грамів
- Цибуля ріпчаста 1 штука (80 грамів)
- Часник сушений 1 чайна ложка
- Паприка мелена ½ чайної ложки
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Для рідкої локшини:
- Яйце 1 штука
- Борошно 3-4 столові ложки (30-40 грамів)
- Сіль ½ чайної ложки
Приготування:
- Картоплю, моркву, цибулю і часник очищаємо. Картоплю, моркву і помідор нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю і часник дрібно нарізаємо.
- У каструлю наливаємо 4 л води, кладемо в неї картоплю і доводимо до кипіння.
- У сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо цибулю і часник до прозорості, приблизно 2-3 хвилини.
- Додаємо моркву, сіль і чорний мелений перець за смаком. Обсмажуємо ще 3-4 хвилини.
- Слідом додаємо нарізаний помідор, перемішуємо і тушкуємо ще 1 хвилину.
- У киплячу воду викладаємо вміст сковороди. Варимо суп на середньому вогні приблизно 15 хвилин.
- Готуємо продукти для приготування фрикадельок.
- Цибулю очищаємо і натираємо на дрібній тертці або в блендері й додаємо в курячий фарш. Солимо і перчимо до смаку.
- Додаємо сушений часник і паприку.
- Ретельно перемішуємо курячий фарш і вологими руками формуємо фрикадельки. Розмір — на ваш розсуд.
- Готуємо продукти для приготування рідкої локшини.
- У зручну місткість розбиваємо яйце і солимо. Ретельно перемішуємо.
- Додаємо 2 столові ложки борошна.
- Перемішуємо і додаємо ще приблизно 1,5 столової ложки борошна. Тісто має вийти як густа сметана. Чим густіше тісто, тим щільніше буде локшина.
- Переливаємо тісто в кулінарний мішок або у звичайний пакет. У куточку робимо невеликий отвір. Чим більше отвір, тим товстіша буде локшина.
- У каструлю з супом опускаємо фрикадельки.
- Солимо, перчимо до смаку. Додаємо сушений кріп, перемішуємо і варимо 5-10 хвилин.
- Потім видавлюємо рідке тісто в киплячий суп довгими смужками. Обов’язкова умова, щоб суп кипів.
- Свіжу зелень дрібно нарізаємо і додаємо в каструлю.
- Варимо суп з фрикадельками й домашньою локшиною з рідкого тіста 2-3 хвилини й вимикаємо нагрівання.
- Розливаємо суп з курячими фрикадельками й локшиною по порційних тарілках і подаємо.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з м’ясними фрикадельками, капустою і пшоном