Перші стравиСупи

Суп з фрикадельками

Суп з фрикадельками – простий домашній суп, на приготування якого знадобиться трохи інгредієнтів і часу. Він досить легко готується. А якщо заготовити фрикадельки заздалегідь і заморозити їх в морозилці, так цей суп взагалі стане 5-хвилинним. До речі, маленькі діти дуже люблять фрикадельки.

Інгредієнти:

  • Фарш (яловичина + свинина) 400 грамів
  • Вода 1,5 літри
  • Картопля 300 грамів
  • Морква 150 грамів
  • Цибуля 150 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Кріп за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Цибуля зелена за смаком

Приготування:

  1. Готуємо всі інгредієнти. М’ясо й овочі ретельно миємо.
  2. Якщо ви купили фарш в магазині, то даний етап пропускаєте. А ми ж прокручуємо через м’ясорубку 200 грамів свинини та 200 грамів яловичини. Солимо, перчимо і перемішуємо в однорідну масу. Я зазвичай на таку кількість фаршу витрачаю 2-3 щіпки солі. Непогано було б вимісити фарш, щоб фрикадельки краще тримали форму і не розвалювалися в процесі приготування. Так і робимо. Багато господинь чи то від нестачі досвіду, чи то через бажання експериментувати додають в фарш все підряд: цибулю, масло, моркву, пармезан, подрібнену зелень, дрібно порізаний болгарський перець. Але не слід забувати, що це не котлети, це фрикадельки й вони у нас будуть тільки з м’яса.
  3. Нарізаємо дрібно цибулю, тремо на крупній тертці моркву. Наливаємо трохи рослинної олії в сковороду, прогріваємо і відправляємо в неї порізані овочі. Обсмажуємо до золотистого кольору цибулі. Ріжемо очищену картоплю на невеликі кубики.
  4. Починаємо формувати фрикадельки. Ліпимо кульки однакового розміру і форми. І складаємо їх на дошку на невеликій відстані один від одного. Для того, щоб було легше катати фрикадельки руки можна злегка змочити водою. В результаті у нас виходить приблизно 25 фрикадельок.
  5. У каструлю наливаємо 1.5 літри води й доводимо до кипіння. У воду додаємо до смаку сіль і мелений чорний перець. У киплячу воду кладемо фрикадельки та знову доводимо до кипіння. Якщо почне утворюватися піна, то її потрібно зняти за допомогою столової ложки. Відразу додаємо до фрикадельок в каструлю картоплю. Разом їм варитися буде не так нудно.
  6. Через 10 хвилин додаємо в каструлю обсмажені овочі. Розмішуємо, доводимо суп до кипіння і вимикаємо. Накриваємо щільно кришкою і даємо настоятися 10-20 хвилин. Поки суп остигає поріжемо зелень: кріп, петрушку і зелену цибулю.
  7. Суп з фрикадельками готовий, можна розливати по тарілках. За смаком в кожну порцію додаємо зелень, а також, якщо завгодно, добру ложку сметани.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Том ям з кокосовим молоком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close