Перші стравиСупи

Суп з броколі

Рецепт корисного і насиченого першого страви з великою кількістю овочів — суп з броколі з картоплею, помідорами й морквою.

Інгредієнти:

  • Капуста броколі 400 грамів
  • Помідори 2-3 штуки
  • Картопля 2-3 штуки
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста велика 1 штука
  • Масло вершкове 1 столова ложка
  • Зелень петрушки 2-3 гілочки (за смаком)
  • Сіль 1 чайна ложка (за смаком)
  • Вода 1,2 літра

Приготування:

  1. Моркву і картоплю очистити.
  2. Нарізати картоплю великими кубиками. Моркву нарізати дрібними кубиками.
  3. Цибулю очистити й нарізати четвертинками кілець.
  4. Броколі розібрати на суцвіття.
  5. Один помідор залити окропом на одну хвилину, опустити в холодну воду й очистити від шкірки. Можна просто зрізати шкірку гострим ножем. Нарізати помідор без шкірки четвертинками кружечків.
  6. Другий помідор натерти на крупній тертці, шкірку, що залишилася в руці, викинути.
  7. Розігріти сковороду, розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю на середньому вогні до прозорості, 3-4 хвилини.
  8. У каструлі закип’ятити 1,2 л води. У киплячу воду викласти цибулю, картоплю і моркву. Варити 10 хвилин.
  9. Додати броколі й варити ще 5-7 хвилин.
  10. В кінці варіння додати помідори.
  11. Варити 5 хвилин. Посолити.
  12. Зелень петрушки дрібно нарізати й додати в суп з броколі. Дати супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
  13. Розлити суп з броколі по тарілках і подати до столу. За бажанням можна доповнити овочевий суп сметаною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляний суп з перловкою і копченими реберцями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close