Суп з броколі

Рецепт корисного і насиченого першого страви з великою кількістю овочів — суп з броколі з картоплею, помідорами й морквою.
Інгредієнти:
- Капуста броколі 400 грамів
- Помідори 2-3 штуки
- Картопля 2-3 штуки
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста велика 1 штука
- Масло вершкове 1 столова ложка
- Зелень петрушки 2-3 гілочки (за смаком)
- Сіль 1 чайна ложка (за смаком)
- Вода 1,2 літра
Приготування:
- Моркву і картоплю очистити.
- Нарізати картоплю великими кубиками. Моркву нарізати дрібними кубиками.
- Цибулю очистити й нарізати четвертинками кілець.
- Броколі розібрати на суцвіття.
- Один помідор залити окропом на одну хвилину, опустити в холодну воду й очистити від шкірки. Можна просто зрізати шкірку гострим ножем. Нарізати помідор без шкірки четвертинками кружечків.
- Другий помідор натерти на крупній тертці, шкірку, що залишилася в руці, викинути.
- Розігріти сковороду, розтопити вершкове масло. Обсмажити цибулю на середньому вогні до прозорості, 3-4 хвилини.
- У каструлі закип’ятити 1,2 л води. У киплячу воду викласти цибулю, картоплю і моркву. Варити 10 хвилин.
- Додати броколі й варити ще 5-7 хвилин.
- В кінці варіння додати помідори.
- Варити 5 хвилин. Посолити.
- Зелень петрушки дрібно нарізати й додати в суп з броколі. Дати супу настоятися під кришкою 10 хвилин.
- Розлити суп з броколі по тарілках і подати до столу. За бажанням можна доповнити овочевий суп сметаною.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Картопляний суп з перловкою і копченими реберцями