Суп-пюре з сочевиці з вершками

Готуємо суп-пюре з сочевиці й цибулі порею з вершками. Ніжний, шовковистий суп із червоної сочевиці доповнимо обсмаженими печерицями з цибулею. І не забудьте додати в суп ложечку сметани — буде дуже смачно!
Для супів-пюре сочевицю найкраще вибирати саме червоного кольору. Вона швидше розварюється, надає страві красивий колір і володіє шовковистою текстурою, тому навіть можна обійтися без додавання картоплі, зробивши суп легким, але не менш ситним, тому, що ми додамо ще й вершки.
У моїй родині цей суп користується особливою популярністю. Він швидко і просто готується, а замінивши печериці на будь-які сезонні гриби, ми кожен раз отримуємо нове блюдо.
Інгредієнти:
- Червона сочевиця 1 стакан
- Цибуля порей 1 штука
- Морква 1 штука
- Куркума 0.5 чайної ложки
- Печериці 3 штуки
- Вершки 20% 80 мілілітрів
- Петрушка 1 пучок
- Сіль 1 щіпка
- Перець мелений 1 щіпка
- Оливкова олія 3 столові ложки
Приготування:
- Моркву і цибулю порей нарізати. Невелику частину нарізаного порею відкласти в сторону, він знадобиться для обсмажування разом з грибами.
- У сотейнику розігріти оливкову олію і пасерувати на ній до прозорості цибулю порей.
- Додати моркву, пасерувати перемішуючи ще 2 хвилини.
- Сочевицю промити, додати в сотейник до овочів і дати їй прогрітися 1 хвилину.
- Потім влити гарячу воду так, щоб вона на два сантиметри покривала сочевицю. Додати куркуму. Прикрити сотейник кришкою і варити до готовності сочевиці близько 15 хвилин.
- Поки вариться суп, обсмажте відкладену цибулю порей разом з нарізаними шампіньйонами до готовності.
- В кінці додайте сіль і перець за смаком.
- Готовий суп посолити, поперчити, перелити в блендер і перебити в пюре. Поступово додаючи теплі вершки, довести до потрібної консистенції.
- Суп перелийте в сотейник і злегка прогрійте.
Подавайте суп-пюре з обсмаженими печерицями, сметаною і подрібненою петрушкою.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Цибулевий суп з сиром і грінками