Суп пюре з молодих кабачків з вершками та картоплею

Ніжний і легкий суп пюре з кабачками й картоплею.
Серед супів пюре цей – один з найбільш вдалих. Бульйон можна використовувати як овочевий, так і курячий, він легший, ніж м’ясний. Кабачки краще брати молоді – з ними суп вийде більш гладким за текстурою.
Інгредієнти:
- Молоді кабачки 2 штуки
- Картопля 2 штуки
- Часник 2 зубчики
- Вершки 100 мілілітрів
- Рослинна олія за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
Для прикраси:
- Молоді кабачки 0.5 штуки
- Петрушка за смаком
Приготування:
- Картоплю і кабачки вимити й очистити. Нарізати невеликими кубиками. Часник очистити й порубати.
У сковороді з розігрітою рослинною олією обсмажити картоплю і кабачки протягом 5 хвилин. - Додати часник, влити трохи води. Тушити, помішуючи, ще 7 хвилин.
- Перекласти овочі в киплячий бульйон, злегка посолити. Довести суп до кипіння і варити ще близько 20 хвилин до м’якості овочів.
- Овочі разом з рідиною подрібнити занурювальним блендером до стану пюре.
- Додати в отриману масу вершки й перець, прогріти протягом 1 хвилини й зняти з вогню.
- Прикраса. Кабачок нарізати тонкими скибочками й обсмажити на олії до золотистого кольору. Зелень вимити, обсушити.
- Розлити суп-пюре по тарілках, додавши в кожну кілька кружалець обсмажених кабачків і петрушку.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Фінський суп зі свіжим лососем