ГрузинськаКухні світуПерші стравиХарчо

Суп Харчо з куркою

Суп харчо – традиційне частування грузинської кухні. Перекладається як «суп з яловичиною», але в сучасному світі харчо часто готують і з інших сортів м’яса – з баранини, з курки. Ось і я вирішила приготувати свій варіант харчо – з куркою й волоськими горіхами.

Інгредієнти:

  • Рис 0,5 стакана
  • Вода 1 літр
  • Картопля 3 штуки
  • Олія соняшникова 1 столова ложка
  • Стегно куряче 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Горіхи волоські 2 столові ложки
  • Зелень пів пучка
  • Часник 1 штука
  • Хмелі-сунелі до смаку
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Зварити бульйон з курячого шматочка (я брала куряче стегно). М’ясо викласти, в бульйон всипати рис і варити на повільному вогні. Воду посолити.
  2. Картопля – необов’язковий компонент харчо, але я кладу в цей суп розім’яту в пюре картоплю для ситності. Отже, картоплю порізати й відварити окремо, розім’яти в пюре.
  3. Зробити заправку – моркву подрібнити, разом з часником обсмажити на олії. Додати рис.
  4. У заправку покласти томатну пасту, зелень, хмелі-сунелі. Все обсмажити. Додати в суп заправку з овочів і картопляне пюре.
  5. М’ясо зняти з кістки, порізати шматочками. Додати м’ясо в суп, дати проваритися пару хвилин після кипіння.
  6. Харчо налити в піали, додати подрібнені волоські горіхи.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Суп харчо з бараниною

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close