ГрузинськаКухні світуПерші стравиХарчо

Суп харчо з бараниною

Суп харчо з баранини – це улюблене блюдо грузинської кухні. Наваристий, ароматний і ситний суп бажаний за обіднім столом. Рецептів приготування харчо з бараниною багато, але ми розглянемо базовий.

Інгредієнти:

  • М’ясо баранини 0,8 кілограма
  • Цибуля ріпчаста близько 2 головок невеликих за розміром
  • Морквина 1 штука невеликого розміру
  • Томати 0,7 кілограма
  • Часник приблизно пів головки
  • Перець 2 штуки невеликих за розміром
  • Корінь петрушки 1,5 штуки не дуже великий
  • Перець чорний (горошок) 12 штук
  • Рис 6 чайних ложок
  • Лавровий листок 4 штуки
  • Сіль, мелений перець чорний – на свій смак
  • Олія

Приготування:

  1. Отже, в першу чергу готуємо бульйон. Для цього беремо підготовлену баранину, гарненько миємо м’ясо і нарізаємо його невеликими шматками. Наливаємо в невелику каструлю приблизно два літри води й кладемо туди порізане м’ясо.
  2. Після цього каструлю ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після закипання бульйону, знімаємо пінку і зменшуємо вогонь. Варимо на протязі близько півтора години. Приблизно хвилин за 40 до готовності кладемо в каструлю з бульйоном петрушечку і солимо на свій смак.
  3. Тим часом готуємо зажарку. Для цього чистимо цибулю, дрібненько нарізаємо її. Дістаємо сковороду, ставимо її на вогонь, наливаємо трохи олії, чекаємо, поки вона нагріється. У нагріту сковорідку кладемо порізану цибулю, а потім пасеруємо її до тих пір, поки вона не набуде золотистого відтінку. Після цього наливаємо трохи бульйону в нашу сковорідку і продовжуємо тушкувати на слабкому вогні.
  4. Потім приступаємо до підготовки помідор для нашого супу харчо. Природно перевага віддається свіжим томатам, однак, якщо така можливість відсутня, тоді можна скористатися томатною пастою або томатним соусом. Томати гарненько промиваємо, потім кладемо вимиті помідори в миску і наливаємо окріп таким чином, щоб овочі були повністю у воді.
  5. За допомогою цієї маніпуляції можна без особливих зусиль зняти шкірку з томатів, зберігши при цьому їх цілісність. Після цього ріжемо томати без шкірки на дрібні шматочки й кладемо їх в сковорідку, де тушкується цибуля. Тушкуємо все разом близько 12 хвилин.
  6. До цього часу м’ясо барана вже зварилось. З’єднуємо зажарку і майбутній суп харчо. Доводимо бульйон з баранини до кипіння і кладемо туди рис. Знову чекаємо, поки закипить, і потім зменшуємо вогонь. Варимо близько 7 хвилин, після чого можна додати спеції (перець горошком, лавровий листок, базилік), солимо.
  7. Проварюємо це до готовності, а за пару хвилин до вимкнення вогню, додаємо часник, попередньо стовчений, порізану зелень петрушки, кропу, кінзи.
  8. Після закінчення варіння суп харчо з баранини повинен настоятися близько години.
  9. Після цього ароматне і ситне блюдо можна подавати до столу. До супу можна також подати хліб або свіжий лаваш.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close