Перші стравиСолянка

Солянка з кислою капустою

Солянка густий суп, який готується на м’ясному або грибному бульйоні. Приготуйте зимовий варіант м’ясної солянки з кислою капустою і оливками. Блюдо дуже ситне і смачне, так що якщо на обід у вас буде солянка з кислою капустою, то після неї можна відразу переходити до десерту.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна квашена 200 грамів
  • Курка (будь-які частини) 250 грамів
  • Свинина 150 грамів
  • Гливи 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Картопля 3 штуки
  • Сік томатний 100 мілілітрів
  • Морква 1 штука
  • Оливки 100 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний за смаком
  • Вода 2 літри

Приготування:

  1. У каструлю кладемо м’ясо, цілу морквину і цибулину, заливаємо водою і доводимо до кипіння, знімаємо піну. Потім зменшити вогонь і варити м’ясний бульйон 1 годину.
  2. Нарізати цибулю. Гриби гливи нарізати не дуже дрібно. Кислу капусту віджати від рідини, якщо капуста надто кисла можна промити водою.
  3. Сковороду з олією розігріти, пасерувати цибулю. Додати до цибулі гливи й обсмажити. Викласти до цибулі й грибів кислу капусту, обсмажити. Вилити томатний сік, накрити сковорідку кришкою і залишити тушкуватися хвилин на 15.
  4. Картоплю очистити й нарізати не товстою соломкою. З готового бульйону вийняти м’ясо, бульйон процідити. Висипати в бульйон картоплю і варити до напівготовності хвилин 20. Посолити за смаком.
  5. М’ясо розібрати й нарізати, повернути в бульйон. Викласти в бульйон нарізану моркву.
  6. Додати зажарку з цибулі, грибів і потушеної капусти й варити ще 20 хвилин, до готовності, поки капуста не стане м’якою. В кінці варіння висипати оливки, перець за смаком, лавровий лист і прокип’ятити.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Солянка класична

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close