Солянка з картоплею

Солянка – це одночасно і перше блюдо, і друге. Є два види солянки. Я хочу показати вам варіант “першої страви”. Солянку не готують з картоплею, але, на мій погляд, так вона смачніше.
Інгредієнти:
- Картопля 5 штук
- Вода 2,5 літри
- Солоний огірок 4 штуки
- Олія 50 мілілітрів
- Ріпчаста цибуля 2 штуки
- Готові копчені ковбасні вироби 500 грамів
- Каперси 50 грамів
- Томатний сік або томатна паста за смаком
- Сметана для подачі за смаком
Приготування:
- Картоплю треба вимити, очистити й нарізати кубиками. Перекладаємо картоплю в каструлю. Ставимо варитися, заливши водою.
- Поки картопля вариться, очищаємо від шкірки й нарізаємо кубиками огірки. Я свої не очищала, тому що у них шкурка тонка. В іншій каструлі варимо огірки. Для цього перекладіть огірки в каструлю, залийте їх водою і варіть окремо. У міру уварювання води підливайте її.
- Ріпчасту цибулю наріжте кубиками. Обсмажте на олії. Різного виду копченості також наріжте кубиками. Для приготування солянки можна взяти буженину, балик, ковбасу, бекон та інше. Все, що має готовий вигляд і смак копчення. З цибулею обсмажте копченості. Додайте томат (томатний сік або томатну пасту).
- Зажарку перекладіть в каструлю до картоплі. Варіть 5 хвилин. Додайте огірки разом з водою, в якій вони варилися. Додайте каперси. Солянку посоліть і поперчіть за смаком. Розлийте по тарілках. У кожну тарілку додайте сметану, часточку лимону, пару оливок за бажанням.
Смачного!