Солянка класична

Класична солянка – це ситна і смачна перша страва. Чудово підходить для обіду, подається зі сметаною, зеленню, лимоном і оливками. Оливки можуть бути чорними або зеленими, але без кісточки!
Інгредієнти:
- Субпродукти 500 грамів (серце)
- М’ясо на кісточці або грудинка яловича 300 грамів
- Ковбаса копчена і молочна 400 грамів
- Цибуля 2 штуки
- Морква 2 штуки
- Огірок маринований 3-4 штуки
- Томатна паста 2-3 столових ложок
- Сіль за смаком
- Перець чорний горошком 10 штук
- Лавровий лист 2 штуки
- Рослинна олія 4-5 столових ложок
- Оливки 100 грамів (без кісточки)
- Зелень за смаком
- Лимон 0,5 штуки
- Сметана 100 грамів
- Вода 2,5-3 літра
Приготування:
- Підготуйте продукти для солянки. Можна використовувати будь-які субпродукти й м’ясо на кісточці, бажано яловиче. Я буду варити серце свиняче і грудинку яловичу.
- Вимийте ретельно м’ясо, щоб не було крові. Покладіть в каструлю, додайте лавровий лист, перець горошком і залийте водою. Посоліть і варіть на повільному вогні з моменту закипання 1,5 години.
Очищені овочі поріжте не дуже крупно. Дві цибулини я замінила однієї дуже великою. - Обсмажте овочі на олії, посоліть за смаком. Додайте томатну пасту і протушкуйте ще 5 хвилин. Готові овочі зніміть з вогню.
- Варені серця і реберця дістаньте з бульйону. Поріжте м’ясо кубиками середнього розміру. Поверніть м’ясо в бульйон.
- Поріжте мариновані огірки соломкою. Обидва види ковбас поріжте кубиками. Додайте в бульйон до м’яса огірки, два види ковбаси, смажені овочі з томатом. Поваріть 5 хвилин. Солянка готова!
- Наливайте солянку в глибокі порційні тарілки, посипайте рубаною свіжою зеленню, додайте скибочку лимона й оливки, сметану.
Смачного!