Перші стравиСупи

Рибний суп з печерицями і солоними огірками

Рибний суп з печерицями за цим рецептом виходить ароматним, наваристим і дуже смачним. Таке блюдо відмінно наситить, обов’язково спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • Тріска (випотрошена, з хвостами) 800 грамів
  • Печериці 100 грамів
  • Картопля 400 грамів
  • Огірки солоні 120 грамів
  • Морква 220 грамів (2 штуки)
  • Цибуля ріпчаста 180 грамів (2 штуки)
  • Томатна паста 75 грамів
  • Масло вершкове 25 грамів
  • Олія рослинна 2-3 столові ложки
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Перець запашний горошок 4-5 штук

Для подачі:

  • Кріп свіжий 3 гілочки
  • Петрушка свіжа 2 гілочки
  • Оливки без кісточок 10 штук
  • Лимон ½ штуки

Приготування:

  1. Відрізаємо у тушок тріски хвости.
  2. Очищаємо одну моркву й одну цибулину.
  3. У каструлю кладемо риб’ячі хвости, моркву, цибулю і перець горошком. Заливаємо 2,5 л води й ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо пінку, солимо і робимо невеликий вогонь. Варимо 40-45 хвилин.
  4. Очищаємо другу цибулину і нарізаємо пів кільцями.
  5. Очищаємо другу моркву і нарізаємо пів кругами.
  6. У сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо цибулю з морквою до м’якості, 8-10 хвилин.
  7. Солоні огірки нарізаємо соломкою.
  8. Додаємо в сковороду огірки й тушкуємо ще 7 хвилин.
  9. Картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками.
  10. З бульйону дістаємо хвостики тріски й овочі, бульйон проціджуємо.
  11. Повертаємо бульйон в каструлю, кладемо картоплю, доводимо до кипіння і варимо 10 хвилин.
  12. У сковороду кладемо вершкове масло, томатну пасту і додаємо пару черпаків бульйону з каструлі. Перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 3 хвилини.
  13. Рибу промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
  14. У каструлю до картоплі кладемо рибу і варимо 8-10 хвилин.
  15. Промиваємо гриби й заливаємо водою в сотейнику, проварюємо 5 хвилин.
  16. Відварені гриби нарізаємо вздовж на пластинки.
  17. У суп додаємо засмажку, томатну масу і гриби. Якщо потрібно, досолюємо, перчимо. Перемішуємо і варимо ще 5 хвилин.
  18. Вимикаємо нагрівання і накриваємо суп кришкою. Даємо настоятися 15 хвилин.
  19. Подрібнюємо зелень.
  20. Рибний суп з печерицями та солоними огірками готовий. Подаємо з часточкою лимона, оливками й зеленню. 
  21. Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Буряковий суп з печерицями й квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close