Перші стравиСупи

Рибний суп з кукурудзою, болгарським перцем і томатним соком

Сьогодні я пропоную вашій увазі дуже смачний суп, який точно сподобається любителям риби. Готуємо запашний і насичений суп з хеком, солодким перцем і кукурудзою. Риба задає характерний смак бульйону, великий ряд овочів робить суп яскравим і насиченим.

Інгредієнти:

  • Хек (філе) 300 грамів
  • Кукурудза консервована 150 грамів
  • Перець болгарський 100 грамів
  • Картопля 250 грамів
  • Цибуля ріпчаста 70 грамів
  • Морква 70 грамів
  • Сік томатний 300 мілілітрів
  • Олія рослинна 4 столові ложки
  • Часник сушений мелений 0,5 чайної ложки
  • Лавровий лист 1 штука
  • Сіль на смак
  • Перець чорний мелений на смак
  • Лимон (для подачі) 4 часточки
  • Петрушка свіжа (для подачі) на смак
  • Вода 1,5 л

Приготування:

  1. Підготувати всі продукти за списком. За бажанням можна використовувати вже готове філе риби.
  2. Очищену картоплю нарізати середніми шматочками.
  3. У каструлі воду довести до кипіння, опустити в неї картоплю і лавровий лист. Після закипання варити картоплю 20 хвилин на невеликому вогні.
  4. Очищену цибулю нарізати дрібними кубиками.
  5. Очищену моркву натерти на середній тертці.
  6. Болгарський перець очистити від насіння і нарізати невеликими кубиками.
  7. У сковороді розігріти 2 столові ложки рослинної олії. Викласти в сковороду нарізані овочі й смажити 7-8 хвилин, помішуючи, на середньому вогні.
  8. Якщо ви використовуєте цілу тушку риби, потрібно очистити її, видаливши хребет, шкіру і кістки. Для приготування супу потрібно чисте філе, перегляньте уважно, щоб не залишилося кісток. Розріжте філе риби на довільні шматочки.
  9. Другу сковороду прогріти й влити рослинну олію. Викласти шматки хека і смажити по 2 хвилини з кожного боку.
  10. Влити до риби томатний сік і тушкувати 10 хвилин на середньому вогні.
  11. Через деякий час перекласти в каструлю рибу, разом з томатним соком.
  12. Слідом додати кукурудзу й обсмажені овочі. Всипати сіль і чорний мелений перець на смак.
  13. Варити суп ще 5-7 хвилин. В кінці приготування зняти пробу (відрегулювати смак) і можна подавати суп до столу.
  14. Розлити по тарілках і прикрасити часточкою лимона і гілочкою свіжої петрушки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Грибний суп з квасолею

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close