Розсольник з шинкою

Серед безлічі рецептів приготування розсольнику є і такий – з шинкою. Його можна варити на бульйоні, наприклад курячому, або як я, на воді. Смачно виходить в будь-якому випадку. Шинку беріть на свій смак. Вона може бути пісна або з невеликим вмістом жиру.
Інгредієнти:
- Бульйон курячий 1,3 літра
- Картопля 2-3 штуки
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Огірок солоний 1-2 штуки
- Рис 2 столові ложки
- Шинка 150 грамів
- Олія соняшникова 20 мілілітрів
- Сіль за смаком
Приготування:
- Курячий бульйон налийте в каструлю. Додайте нарізану картоплю.
- Цибулю і моркву дрібно наріжте. Трохи пасеруйте в сковороді з соняшниковою олією і викладіть в каструлю. Коли суп провариться 10-12 хвилин всипте в нього промитий рис. Варіть розсольник до готовності всіх інгредієнтів.
- Солоний або маринований огірок натріть на тертці. Додайте в розсольник натертий солоний огірок. Посоліть за смаком.
- Шинку наріжте довільно. Додайте шинку в каструлю. Варіть суп ще 7-8 хвилин і вимикайте.
- Готовий суп посипте зеленню кропу або петрушки. Розсольник з шинкою готовий. Подаємо на перше в обід.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Розсольник з перловкою на свинячих ребрах