Перші стравиРозсольник

Розсольник з пшоном

Густий, наваристий і дуже смачний суп, який сподобається тим, хто любить добре пообідати. Легка кислина огірків і томатної пасти надають супу пікантність. Готувати розсольник з пшоном можна і на воді й на м’ясному або курячому бульйоні, який потрібно зварити заздалегідь. На бульйоні з м’ясом або куркою суп вийде ще більш густим і ситним.

Інгредієнти:

  • Картопля 4 штуки
  • Пшоняна крупа 200 грамів
  • Морква 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сосиски молочні 2 штуки
  • Солоні огірки 3 штуки
  • Томатна паста 2 столові ложки
  • Соняшникова олія 1 столова ложка
  • Харчова сіль 2 чайні ложки
  • Огірковий розсіл 1 склянка
  • Вода 2.5 літри

Приготування:

  1. Для приготування розсольнику спочатку нарізаємо очищену від шкірки картоплю кубиками середнього розміру. Моркву тремо на крупній тертці або нарізаємо тонкими брусочками. Нарізаємо цибулину на середні або великі кубики.
  2. Пшоно заливаємо холодною водою і промиваємо кілька разів, поки вода не стане зовсім прозорою. Сосиски нарізаємо на кружечки або на половинки кружечків.
  3. Замість сосисок також можна використовувати ковбасу, сардельки та шинку. Для приготування розсольнику найкраще використовувати саме солоні огірки, а не мариновані, тому, що в маринованих огірках міститься оцет. Нарізаємо їх на кубики або натираємо на крупній тертці.
  4. Нарізану картоплю заливаємо водою або бульйоном, при необхідності додаємо сіль і ставимо на сильний вогонь до закипання. Потім вогонь зменшуємо і варимо картоплю до готовності. Коли картопля стане м’якою, перекладаємо до неї пшоняну крупу і продовжуємо варити на слабкому вогні.
  5. У глибокій сковороді розігріваємо олію і кладемо в неї шматочки сосисок. Обсмажуємо до тих пір, поки сосиски злегка не підрум’яняться. Кладемо в сковорідку цибулю, перемішуємо її з сосисками й обсмажуємо ще протягом двох – трьох хвилин. Додаємо до цибулі з сосисками моркву і смажимо, поки морква не стане м’якою.
  6. Кладемо в сковорідку подрібнені солоні огірки й перемішуємо. Додаємо томатну пасту, перемішуємо і тушкуємо близько п’яти хвилин.
  7. Перекладаємо овочі з сосисками в каструлю з картоплею і пшоном. Якщо ви готуєте розсольник на бульйоні, то добре додати в нього нарізані шматочки курки або м’яса. Вливаємо склянку розсолу, в разі потреби підливати до верху каструлі гарячу кип’ячену воду. Перемішуємо, доводимо розсольник до кипіння і прибираємо з вогню.
  8. Подаємо розсольник гарячим, за смаком додаємо в нього майонез, сметану або часточку лимона.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 1,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close