Перші стравиРозсольник

Розсольник на нирках з куркою

Розсольник на нирках з куркою. Для бульйону можна використовувати будь-які частини курки – у мене крила і спинки. Розсольник готую з солоними огірками й перловою крупою. Дуже смачна перша страва.

Інгредієнти:

  • Нирки свинячі 2 штуки
  • Крила курячі 2 штуки
  • Курячі спинки 2 штуки
  • Картопля 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Крупа перлова 0,5 стакана
  • Огірок солоний 2 штуки
  • Сік томатний 300 мілілітрів
  • Спеції до смаку
  • Сметана 2 столові ложки

Приготування:

  1. Зварити бульйон з курки – у мене спинка, крила і нирки. Я спочатку варю після закипання нирки хвилин 5-7. Потім повністю зливаю воду, мию каструлю і м’ясо. Заливаю чистою водою нирки з куркою і лавровим листом, запашним перцем, цілою цибулю і пару зубчиків часнику. Готове м’ясо вийняти.
  2. Бульйон процідити.
  3. Промити зерно і залити на 20 хвилин холодною водою. Потім промити й висипати в бульйон з картоплею. Варити хвилин 20.
  4. А поки готуємо заправку з цибулі й моркви. Смажимо до м’якості. Дрібно нарізати солоний огірок і відправити в сковороду. Смажити ще хвилин п’ять.
  5. Дрібним кубиком нарізати нирки й відправити в заправку. Куряче м’ясо розібрати від кісток і відправити в суп.
  6. Заправку залити томатним соком, додати цукор і тушкувати хвилин 15.
  7. Заправку вилити в суп, посолити, поперчити, додати спеції – у мене сухий часник і спеції для шашлику.
  8. Довести до кипіння і тушкувати ще п’ять хвилин.
  9. За бажанням додати сметану – вона збалансує смак супу. Суп посипати зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Борщ з телячим язиком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (2 оцінок, середнє: 5,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close