Перші стравиУха

Проста домашня уха з коропа

Звичайно, можна говорити, що це і не уха зовсім, а просто рибний суп, але, погодьтеся, з бігом часу і постійною зміною кулінарних реалій сказати, чим же справжня уха сьогодні повинна відрізнятися від рибного супу, нереально. І тому – готуємо юшку! З коропа. Насичену за смаком і дуже ситну.

Інгредієнти:

  • Голова великого коропа 1 штука
  • Хвіст великого коропа 1 штука
  • Тушки коропа 3-4 шматочки
  • Води або бульйону 2,5 літри
  • Цибуля 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Картоплі 3-4 штуки
  • Корінь петрушки 1 штука
  • Сіль, перець, лавровий лист, перець горошком, зелень за смаком.

Приготування:

  1. Неочищену цибулину, корінь петрушки, лавровий лист, перець горошком, голову з видаленими зябрами, хвіст і шматочки тушки коропа викладаємо в каструлю, заливаємо водою або бульйоном, доводимо до кипіння. Обов’язково знімаємо піну, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо близько 15 хвилин, після чого знімаємо каструлю з вогню, проціджуємо бульйон, викидаємо все, що в ньому було, крім риби.
  2. Останню ділимо на частини, розбираємо голову і залишаємо тільки потрібне, викладаємо все в каструлю.
  3. Додаємо картоплю, нарізану дрібними кубиками, і моркву, нарізану брусочками. Знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, солимо, перчимо до смаку і варимо до готовності овочів. В кінці додаємо зелень.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close