Проста домашня уха з коропа

Звичайно, можна говорити, що це і не уха зовсім, а просто рибний суп, але, погодьтеся, з бігом часу і постійною зміною кулінарних реалій сказати, чим же справжня уха сьогодні повинна відрізнятися від рибного супу, нереально. І тому – готуємо юшку! З коропа. Насичену за смаком і дуже ситну.
Інгредієнти:
- Голова великого коропа 1 штука
- Хвіст великого коропа 1 штука
- Тушки коропа 3-4 шматочки
- Води або бульйону 2,5 літри
- Цибуля 1 штука
- Морква 1 штука
- Картоплі 3-4 штуки
- Корінь петрушки 1 штука
- Сіль, перець, лавровий лист, перець горошком, зелень за смаком.
Приготування:
- Неочищену цибулину, корінь петрушки, лавровий лист, перець горошком, голову з видаленими зябрами, хвіст і шматочки тушки коропа викладаємо в каструлю, заливаємо водою або бульйоном, доводимо до кипіння. Обов’язково знімаємо піну, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо близько 15 хвилин, після чого знімаємо каструлю з вогню, проціджуємо бульйон, викидаємо все, що в ньому було, крім риби.
- Останню ділимо на частини, розбираємо голову і залишаємо тільки потрібне, викладаємо все в каструлю.
- Додаємо картоплю, нарізану дрібними кубиками, і моркву, нарізану брусочками. Знову доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму, солимо, перчимо до смаку і варимо до готовності овочів. В кінці додаємо зелень.
Смачного!