Пісний борщ з житніми галушками

Суп без м’яса буде більш ситним, якщо додати в нього ароматні галушки.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна 300 грамів
- Буряк 1 штука
- Морква 1 штука
- Цибуля ріпчаста 1 штука
- Перець солодкий болгарський 1 штука
- Зелень
- Спеції
- Соняшникова олія
Для галушок:
- Вода 170 мілілітрів
- Борошно житнє 150 грамів
- Соняшникова олія 70 мілілітрів
- Сіль 10 грамів
Приготування:
- Ріпчасту цибулю порубати й спасерувати на олії.
- Додати нарізану соломкою моркву. Прогрівати ще десять хвилин.
- Натерти буряк і обсмажити окремо.
- Просіяти житнє борошно, посолити, влити воду, олію, замісити тісто. Воно повинно бути пластичним, м’яким.
- Накрити тканиною, залишити на деякий час.
- Від отриманого тіста відщипнути пальцями невеликі галушки, скачати кульками, кожен шматочок трохи придавити.
- Налити в каструлю воду, посолити, опустити галушки, перемішати.
- Додати овочеве обсмажування, буряк.
- Прогріти все разом п’ять хвилин.
Порада
Блюдо подати до столу зі свіжою домашньою сметаною, зеленню.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Борщ з ребрами, кабачком і молодою капустою