БорщіПерші страви

Пісний борщ з грибами та чорносливом

Приготуємо пісний борщ в домашніх умовах. Для цього буде потрібно – бажання, тридцять хвилин вільного часу і невигадливий набір інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • Буряк 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Цибулина 1 штука
  • Капуста 150 грамів,
  • 2 середні картоплини
  • Чорнослив 5-7 штук
  • Печериці середніх розмірів 5-7 штук
  • Томатна паста за бажанням
  • Соняшникова олія
  • Часнику 2 зубчики
  • Сіль, перець, лавровий лист за смаком

Приготування:

  1. Капусту дрібно порубати, буряк і моркву натерти на тертці. Картоплю почистити й нарізати кубиками. Гриби й чорнослив подрібнити, зубчики часнику почистити.
  2. Воду в каструлю, каструлю на вогонь. У холодну воду цибулину. Попередньо в цибулині зробимо хрестові надрізи ножем, так цибуля більш повно віддасть смак.
  3. Сковороду розігріти, змастити олією. Закидаємо буряк і моркву. Якщо є бажання можна додати столову ложку томатної пасти. Тушкуємо хвилин 10-15.
  4. Де наша каструля? Цибулина вариться вже хвилин 10 – дістаємо її й в смітник. У цибульний бульйон закидаємо капусту, картоплю і гриби. Довести до кипіння і варити хвилин 10-12.
  5. Повертаємося до сковорідки, в якій наші буряк і морква. Переселяємо їх в каструлю, доводимо до кипіння. Додаємо лавровий лист і перець, виправляємо на смак солі. Вогонь на мінімум, є на відпочинок хвилин 20-25.
  6. За п’ять хвилин до готовності додати в каструлю чорнослив і зубчики часнику.
  7. Рубана зелень в тарілці прикрашає борщ і збуджує апетит.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close