Пісний борщ з грибами та чорносливом

Приготуємо пісний борщ в домашніх умовах. Для цього буде потрібно – бажання, тридцять хвилин вільного часу і невигадливий набір інгредієнтів.
Інгредієнти:
- Буряк 1 штука
- Морква 1 штука
- Цибулина 1 штука
- Капуста 150 грамів,
- 2 середні картоплини
- Чорнослив 5-7 штук
- Печериці середніх розмірів 5-7 штук
- Томатна паста за бажанням
- Соняшникова олія
- Часнику 2 зубчики
- Сіль, перець, лавровий лист за смаком
Приготування:
- Капусту дрібно порубати, буряк і моркву натерти на тертці. Картоплю почистити й нарізати кубиками. Гриби й чорнослив подрібнити, зубчики часнику почистити.
- Воду в каструлю, каструлю на вогонь. У холодну воду цибулину. Попередньо в цибулині зробимо хрестові надрізи ножем, так цибуля більш повно віддасть смак.
- Сковороду розігріти, змастити олією. Закидаємо буряк і моркву. Якщо є бажання можна додати столову ложку томатної пасти. Тушкуємо хвилин 10-15.
- Де наша каструля? Цибулина вариться вже хвилин 10 – дістаємо її й в смітник. У цибульний бульйон закидаємо капусту, картоплю і гриби. Довести до кипіння і варити хвилин 10-12.
- Повертаємося до сковорідки, в якій наші буряк і морква. Переселяємо їх в каструлю, доводимо до кипіння. Додаємо лавровий лист і перець, виправляємо на смак солі. Вогонь на мінімум, є на відпочинок хвилин 20-25.
- За п’ять хвилин до готовності додати в каструлю чорнослив і зубчики часнику.
- Рубана зелень в тарілці прикрашає борщ і збуджує апетит.
Смачного!